08-01-2015

Forsvaret valgte torsdag at hjemtage en sygeplejerske fra Sierra Leone, der har arbejdet med ebolapatienter. Sygeplejersken skal den i kommende tid opholde sig i hjemmekarantæne.

Opdateret torsdag kl. 19:00:

En sygeplejerske, der har været udsendt af Forsvaret til ebolaindsatsen i Sierra Leone, er torsdag fløjet til Danmark pga. mulig risiko for smitte med ebolavirus. Efter en konkret vurdering af smitterisikoen har Sundhedsstyrelsen besluttet at anbefale tre ugers karantæne under tæt observation. 

Sygeplejersken fik tirsdag, efter at have arbejdet med ebolapatienter, og under rutinemæssige afklædning af beskyttelsesdragten, et hul på den ene beskyttelseshandske. 

Sygeplejersken er blevet vurderet på infektionsmedicinsk afdeling på Århus Universitetshospital Skejby. Efter en konkret vurdering af smitterisikoen har Sundhedsstyrelsen besluttet at anbefale tre ugers karantæne. Sygeplejersken forventes udskrevet fra sygehuset fredag til fortsat karantæne i eget hjem. 

I karantæneperioden vil hun blive overvåget tæt med besøg og kontrol af daglige temperaturmålinger, ligesom hun bør undgå tæt kontakt med andre mennesker og ikke forlade hjemmet. 

Formålet med evt. karantæne er at sikre en hurtig undersøgelse og behandling, hvis sygeplejersken får symptomer samt forhindre eventuel smitte til andre. Får hun feber eller andre symptomer, vil hun straks blive indlagt under højisolation på infektionsmedicinsk afdeling til undersøgelser og behandling. 

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af ebolavirus sygdom bliver fulgt, og styrelsen er i løbende kontakt med Århus Universitetshospital Skejby og Region Midtjylland. 


Yderligere information

  • Vedr. smitterisiko, karantæne og øvrige retningslinjer for håndtering af mulig smitte med ebola-virus sygdom: Enhedschef Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, tlf. 7222 8510
     
  • Vedr. håndtering af karantæne og behandling af evt. ebola-virus-sygdom i Region Midtjylland: Professor Lars Østergaard, Aarhus Universitetshospital, tlf. 5151 3140
  • Koncerndirektør Ole Thomsen, Region Midtjylland, tlf. 7841 0040 
  • Vedr. missionen i Sierra Leone og hjemtransporten henvises til Værnsfælles Forsvarskommando pressevagt, tlf. 70 200 440. opdateret: 08-01-2015

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde