Professor Werner Hohenberger flankeret af overlæge Peter Nerstrøm (tv), og ledende overlæge Lars Maagaard Andersen, Regionshospitalet Randers. Foto: John Bräuner

15.06.2015:

Regionshospitalet indfører ny operationsmetode, som giver 50% større overlevelseschance.

Kirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Randers kommer til at spille en nøglerolle i behandlingen af to kræftsygdomme i det tværgående stykke af tarmen. Hospitalet er klar til at indføre en ny operationsmetode, som sigter på, at flere kommer til at overleve. Patienter med netop disse kræftformer har større risiko for tilbagefald end andre tarmkræftpatienter.

- Vi skal have overlevelsesraten op, siger ledende overlæge Lars Maagaard Andersen, Kirurgisk Afdeling. Derfor er vi blevet undervist af en tysk professor, som anvender en operationsmetode, som har givet ham verdens højeste overlevelsesrater.

Professor Werner Hohenberger har udviklet sin metode gennem flere år, og han har opnået en overlevelsesrate på 90%, mens den gennemsnitlige overlevelse i Danmark på kræft i det tværgående tarmstykke er 60%.

Den tyske professor har uddannet en række kirurger på tværs af Region Midtjylland, og den ny operationsmetode indføres nu i Randers for patienter langs østkysten og i Viborg for patienter i den vestlige del af regionen.

Regionshospitalet Randers forventer at skulle lave ca. 40 operationer om året. Operationsteamet består af to kirurger fra Randers og en fra Aarhus Universitetshospital, nemlig overlæge Peter Nerstrøm, Randers, overlæge Thorbjørn Sommer, Randers og overlæge Ken Ljungman, Aarhus.

- Professor Hohenberger har evalueret vores kirurger, og han finder dem kompetente til at operere, siger ledende overlæge Lars Maagaard Andersen.

Den tyske stjernekirurg vil senere vende tilbage til Danmark for at følge op på undervisningen.

 

Yderligere oplysninger

  • Ledende overlæge Lars Maagaard Andersen, Kirurgisk Afdelin, tlf.: 7842 1226