Få benytter sig af de digitale løsninger, som deres praktiserende læge tilbyder. Kun hver tredje benytter sig fast af at bestille tid på nettet, og kun hver tredje har prøvet at bruge nettet til at forny recepter.


I kampagnen ”Det gode lægebesøg” kommer Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation, PLO, med seks gode råd der skal gøre danskerne endnu bedre til at bruge lægernes forskellige tilbud:

1. Du kan bestille tid på nettet
Du kan nemt og fleksibelt bestille tid og få fornyet recepter elektronisk.

2. Du kan stille spørgsmål på mail
Du kan kontakte din læge på e-mail, hvis du har enkle og konkrete forespørgsler, som ikke haster. Det sker via din læges hjemmeside, som du f.eks. kan finde i sundhed.dk's find behandler.

3. Du kan spørge om flere ting
Hvis du har brug for at drøfte flere emner med din læge, kan det ske i samme konsultation. Er dine spørgsmål tidskrævende, kan de ikke altid nås i en enkelt konsultation, men så kan du få tilbudt en ny konsultation på et senere tidspunkt. Husk også at oplyse, hvis du skal have tid til specielle opgaver f.eks. attest, graviditetsundersøgelse, blodprøve m.v.

4. Du kan få sygebesøg
Hvis du har valgt læge inden for 15 km fra din bopæl – i Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner dog inden for 5 km – kan du modtage sygebesøg derhjemme, såfremt din læge vurderer, at det er nødvendigt. Hvis du har valgt læge længere væk fra din bopæl, har du ikke ret til at modtage sygebesøg.

5. Husk sundhedskortet
Husk at medbringe dit sundhedskort. Det er dit bevis på, at du kan modtage gratis lægehjælp.

6. Husk at melde afbud
Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret, så lægen kan give tiden til en anden patient, som har brug for behandling.

Gode råd til dit næste besøg ved lægen

Det gode lægebesøg2.png