07/05/2015 

Græsk-belgisk forsker bliver tilknyttet Fertilitetsklinikken som "adjungeret professor". Han forsker i de genetiske årsager til, at nogle kvinder ikke kan blive gravide.

Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive udvider forskningskapaciteten med en adjungeret professor. Formelt er gynækologen Nikolaos Polyzos tilknyttet Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, men reelt bliver han knyttet til Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive. Her skal han de næste fem år indgå i fælles forskningsprojekter med professor Peter Humaidan og klinikkens øvrige forskningsaktive personale.

- Det er glædeligt, at Aarhus Universitet knytter en adjungeret professor til Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive. Deri ligger en stor anerkendelse af vores hidtidige forskningsarbejde. Nikolaos Polyzos har vi allerede et tæt samarbejde med, og koblingen af hans og vores forskningsarbejde vil helt sikkert betyde et værdifuldt løft for fertilitetsforskningen, siger Peter Humaidan.

Genetiske årsager
Nikolaos Polyzos' forskningsarbejde centrerer sig blandt andet om yngre kvinder, som ikke kan blive gravide på grund af for tidlig aldring i æggestokkene. Det kan være arveligt betinget, og han er derfor optaget af at identificere de genetiske variationer hos disse kvinder. Ny viden på området giver gynækologerne bedre muligheder for at vejlede kvinderne. Ny viden på området er også et vigtigt bidrag til forskningen i målrettet genterapi og til udvikling af nye, effektive behandlingsmuligheder mod æggestokkenes aldring.

- Vi forsker for at kunne tilbyde vores patienter den bedste og mest skånsomme behandling. Vores forskning viser, at vi opnår de bedste resultater ved at tilrettelægge behandlingen individuelt for hver enkelt patient. Nikolaos Polyzos' forskningsarbejde passer perfekt ind i det forsknings- og behandlingskoncept, vi hylder her på Fertilitetsklinikken, understreger Peter Humaidan.

Nikolaos Polyzos er fra Grækenland, men har sit primære arbejde på universitetshospitalet i Bruxelles. Han har to ph.d.-grader - dels fra Ioannina Universitet, Grækenland, dels fra Brussels Free University, Belgien.

Aarhus Universitet tilknytter eksterne og internationale topforskere som adjungerede professorer over en længere periode, blandt andet for at bevare, udbygge og videreudvikle et udbytterigt forskningssamarbejde.

 

Yderligere information:

  • Professor Peter Humaidan, Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Skive, telefon 2381 5991.