17-03-2015: Politikerne i Region Midtjylland besluttede i december at nedsætte en kontrolenhed, der skulle sætte fokus på og sikre, at der er ordnede arbejdsforhold på regionens byggepladser. Stikprøver skal vise, at entreprenør firmaerne følger reglerne på det danske arbejdsmarked.

I midten af januar blev der åbnet en telefonlinje og oprettet en e-mailadresse alene for at kunne tage imod oplysninger om social dumpning af udenlandsk arbejdskraft. Årsagen til regionens initiativ var et ønske om at gøre en mere aktiv indsats i forhold til at kontrollere løn- og ansættelsesvilkår hos regionens entreprenører.

Kontrolenheden har siden etableringen i januar, ikke fået henvendelser om mistanker om social dumping, men samarbejder tæt med byggepladserne og har i sidste uge, som det seneste skridt taget kontakt til et firma, der netop har udenlandsk arbejdskraft ansat. En stikprøve skal nu vise, at firmaet kan dokumentere løn og arbejdsforhold, der svarer til de danske arbejdsvilkår.

I første omgang er et byggefirma, der arbejder på hospitalsbyggeriet i Gødstrup blevet bedt om at stille med dokumentation. Efterfølgende vil andre firmaer på regionens andre byggepladser blive omfattet af stikprøvekontrol.

Nærmere oplysninger ved Jørn Mørup, afdelingschef, Koncern HR i Region Midtjylland, tlf. 7841 0720.

opdateret: 18-03-2015

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde