25-03-2015

Til august kan Ringkøbing tilbyde de unge grundforløbet til SOSU-uddannelsen. Det besluttede regionsrådet for Region Midtjylland onsdag. Regionen har gode erfaringer med at forlægge uddannelsesforløb til yderområder, hvor de tiltrækker nye elever og sikrer arbejdskraft til institutioner og virksomheder.

Til sommer bliver det nemmere for de unge i Ringkøbing at tage SOSU-uddannelsen. Og om et par år forhåbentlig også nemmere for Ringkøbing-Skjern Kommune at rekruttere SOSU-medarbejdere. 

Det er i hvert fald målet med, at Regionsrådet for Region Midtjylland onsdag sagde ja til at forlægge grundforløbet af social- og sundhedshjælper-uddannelsen til Ringkøbing som en slags satellit til det tilsvarende forløb på Social- og Sundhedsskolen i Herning.

Sikre fødekæden

Indtil nu har de unge vestjyder skullet rejse til enten Esbjerg eller Herning for at starte deres SOSU-uddannelse, og det kan være en stor og besværlig mundfuld. Et tilbud i lokalområdet kan formentlig tiltrække flere unge og mindske det frafald, som mange erhvervsuddannelser er plaget af.
Samtidig frygter Ringkøbing-Skjern Kommune at komme til at mangle SOSU-uddannet personale og håber nu at kunne sikre ”fødekæden”.

I Ringkøbing-Skjern Kommunes ansøgning om at huse grundforløbet understreger borgmester Iver Enevoldsen desuden vigtigheden i, at kommunen gennem de erhvervsfaglige uddannelser kan sikre adgang til de videregående uddannelser. I det konkrete tilfælde vil det nye tilbud betyde en vej, der ikke går igennem et gymnasialt forløb, til eksempelvis sygeplejerskeuddannelsen.

Spredte uddannelser

For at sikre et varieret udbud af erhvervsuddannelser i hele regionen har Region Midtjylland tidligere været med til at oprette SOSU-grundforløb i Viborg og Holstebro, lige som SOSU-skolen i Randers fra august kan tilbyde et SOSU-grundforløb i Rønde.

Derudover har regionen støttet, at grundforløbet Mad og mennesker med henblik på bl.a. kokke- og tjeneruddannelsen udbydes i Grenaa i et samarbejde mellem Teknisk Skole i Silkeborg og Viden Djurs, mens Erhvervsskolen Tradium i Randers tilbyder grundforløbet Transport, Logistik og It samt Bygge og Anlæg i Pederstrup, ligeledes på Djursland.

 

Billedtekst: Det kan være en stor mundfuld at skulle rejse langt efter en uddannelse. Ved at flytte SOSU-grundforløbet ud til eksempelvis Ringkøbing kan de studerende sandsynligvis gennemgå både grundforløb og praktiktid i deres lokalområde. Det kan betyde flere elever, mindre frafald på uddannelsen og flere ansøgere til stillinger i kommunen senere hen. 

Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen.

Flere oplysninger:

Henning Tjørnelund
Uddannelseskonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1106 / 5151 0680
henning.tjoernelund@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne