11-03-2015: Fire entreprenørteams er med i opløbet om at bygge Dansk Center for Partikelterapi ved Aarhus Universitetshospital i Skejby ved Aarhus.

Dialogmøderne mellem de fire prækvalificerede entreprenørteams og projektafdelingen for byggeriet af det nye hospital er netop gået i gang og fortsætter til og med april.

Dansk Center for Partikelterapi etableres på en cirka 9.000 kvadratmeter stor byggegrund ved siden af Onkologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Centret får en størrelse på cirka 8.000 kvadratmeter og bliver udstyret med en partikel-accelerator, tre behandlingsrum, et forskningsrum og faciliteter for patienter, pårørende og klinisk personale.

Første spadestik i maj 2015
Byggeriet af Dansk Center for Partikelterapi er en kompliceret opgave, både fordi selve partikel-acceleratoren spiller en afgørende rolle for designet af bygningen, og fordi ingen danske virksomheder har erfaring med at bygge denne type faciliteter.

Derfor bliver der også et tæt samarbejde mellem bygherre, udstyrsleverandøren Varian Medical Systems Scandinavia, entreprenørteamet og bygherrerådgiver for at minimere de risici, der er forbundet med håndtering af de tæt forbundne grænseflader mellem udstyr og bygning.

Første spadestik til Dansk Center for Partikelterapi sker i maj 2015 i forbindelse med opstart af byggemodningen af den grund, hvor partikelcentret placeres. De fire prækvalificerede entreprenørteams afleverer deres tilbud på byggeopgaven i juni 2015. Vinderen bliver offentliggjort i august 2015.

De fire prækvalificerede totalentrepriseteams, som deltager i dialogmøderne, er:

Hoffmann A/S med:
Haskoning DHV Nederland B.V.
aarhus arkitekterne a/s

KPC Herning A/S med:
Henning Larsen Architects A/S
Rambøll Danmark A/S
HKS Arcitects
BR+A

MT Højgaard A/S med:
KHR Arkitekter A/S
WHR Architects Europe
Tsoi/Kobus & Associates
Balslev A/S

NCC Construction Danmark A/S med:
NCC Construction Sweden AB
C.F. Møller Danmark A/S
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Sweco AB
Tyréns AB

  • Mere info på www.partikelterapi.dk

Kommende milepæle for Dansk Center for Partikelterapi (DCPT)

2015 – maj: Første spadestik i forbindelse med opstart af byggemodning

2015 – juni: De prækvalificerede entreprenørteams afleverer deres tilbud

2015 - august: Offentliggørelse af, hvem der har vundet udbuddet på byggeriet af DCPT

2015 – 4. kvartal: Støbning af fundament

2016: Apparaturet leveres

2017: Apparaturet klargøres til patientbehandling

2018: Patientbehandlingen forventes at begynde

 

opdateret: 11-03-2015

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde