04.11.2015

Region Midtjylland har uddelt en initiativpris til en ny applikation, som skal gøre operationer mere sikre.


Interesserede fra regionens forskellige områder og fra bl.a. kommuner deltog i Innovationsdagens workshops.

Det er vigtigt, at lægerne på hospitalerne har et overblik over deres patienters medicinforbrug inden, at de går i gang med en operation. Visse typer medicin kan nemlig betyde unødige blødninger, hvis patienten ikke har holdt en pause, før operationen sættes i gang. Men hvilke typer medicin er farlige for hvad – og hvor lang tid i forvejen skal patienten holde pause? 

Svaret kan lægerne nu få via en oversigt, som overlæge Thomas Decker Christensen og hans Hjerte-, Lunge- og Karkirurgiske Afdeling ved Aarhus Universitetshospital har samlet og gjort tilgængelig på en app. Dette er dette initiativ til udvikling af nye tiltag, som Region Midtjylland nu bakker op med en pris.
Den vindende applikation samler alle oplysninger om de forskellige produkter og specifikke retningslinjer, som knytter sig til hvert produkt. Den ligger i dag tilgængelig på den faglige hjemmeside for Dansk Selskab for Tromobose og Hæmostase.

Med fra Tokyo
Innovationsprisen blev uddelt ved et arrangement, som Region Midtjylland onsdag den 4. november afholdt i Bjerringbro.
Der var kamp om prisen. I alt var der indkommet 29 forslag til nye projekter og tiltag, som kan gavne patienter, styrke fagligheden og gøre bedre brug af ressourcerne.
På dagen blev der afholdt en række workshops, der tog udgangspunkt i de indkomne forslag. Fem projekter blev nomineret til inovationsprisen, som så i opløbet blev vundet af Thomas Decker Christensen og hans team.
Hovedpersonen kunne ikke være til stede ved overrækkelsen, da han er til kongres i Tokyo. Derfor foregik en del af den officielle overrækkelse via en skærmforbindelse.

Læs om Innovationesdagens 29 workshops med bud på nytænkning. Det vindende initiativ er omtalt på side 7.

Læs mere om initiativprisen.

Læs om de indkomne og de nominerede projekter.

Forskningsmedarbejder Marianne Maegaard-Nielsen modtog initiativprisens medfølgende lille skulptur på vegne af sin leder Thomas Decker Christensen. På billedet ses hun sammen med initiativtageren til prisen, regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V).