08-10-2015

midtVask – Region Midtjyllands hospitalsvaskeri – fik ikke CSR-prisen 2015, men måtte nøjes med at være en af de tre nominerede, da prisen onsdag aften, den 7. oktober, blev uddelt ved den store nationale CSR-Award 2015 i Vejle.

Vaskeriet var nomineret i kategorien arbejdspladser med over 100 medarbejdere. De var nomineret i en gruppe sammen med Falck Danmark A/S og Fakta A/S, hvor sidstnævnte fik prisen for dets uddannelses- og praktikforløb med efterfølgende jobgaranti for personer med autisme.

CSR-fondens begrundelse for nomineringen lød:
Hos midtVask skaber de hver dag synergi mellem det at være en mangfoldig virksomhed og et højeffektivt vaskeri. Juryen fremhæver særligt virksomhedens indsats med at uddanne ledige og ansatte ufaglærte til produktionsoperatører, og virksomhedens praktik og sprogundervisning for flygtninge. Gode eksempler på, hvordan midtVask formår at bruge sit sociale ambitionsniveau som et aktiv i en sund forretningsmodel, hvor indsatserne både øger rekrutteringsbasen og hjælper de udsatte ind på arbejdsmarkedet.

 
– Selvom vi ikke fik prisen, så er vi bare så stolte over at være med og at vise at vi som en offentlig arbejdsplads bliver bemærket for vores arbejde. Så vi er meget glade, siger vaskerichef Pernille Lundvang.

midtVask har tidligere været med i flere store konkurrencer for dets arbejde for dets arbejde med miljøet og for at være social ansvarlig. Det blev til både Netværksprisen og MIA-prisen i 2007. Vaskeriet blev Arbejdsmiljøcertificeret i 2008.

Dagligt vaskes og håndteres op mod 28 tons hospitalstøj og linned. Det klares af 180 ansatte, der har deres rødder i 29 forskellige lande.

Læs mere om CSR-fonden og dens arbejde

Læs mere om midtVask.