2015.10.01

Utilpassede unge vil fortsat få chancen for at komme på rette vej med den socialpædagogiske institution MultifunC i Aarhus. 
Herning og Aarhus Kommuner har besluttet at trække sig ud af partnerskabet, men regionsrådet er nu blevet orienteret om, at regionen vil drive tilbuddet videre på egen hånd.

De to kommuner har begge tilkendegivet, at de trods opsigelsen af partnerskabet fortsat vil anbringe unge på institutionen. Samtidig oplever regionen en spirende interesse fra andre kommuner.

- Mange kommuner ser stadig MultifunC som en ny institutionstype, som de lige vil lære at kende, før de begynder at bruge tilbuddet. Jeg fornemmer, at det kommer nu i takt med, at de gode resultater begynder at vise sig, forklarer socialdirektør Ann-Britt Wetche.

MultifunC Midtjylland blev oprettet i 2012 som et helt nyt tiltag, der skulle erstatte årelange anbringelser med kortvarige og intensive behandlingsforløb. I de første år havde institutionen problemer med at de unge stak af, men det er der siden kommet godt styr på.

- Sidste år fik vi MultifunC godkendt som delvis lukket institution. Det har nedbragt antallet af rømninger markant og sikret, at de unge får et langt større udbytte af behandlingen, siger områdeleder Lars Emil Andersen, der står i spidsen for den daglige drift af institutionen.

 

Fakta

  • MultifunC Midtjylland er en institution for unge i alderen 14-17 år
  • Institutionen har plads til 8 unge med svære adfærdsproblemer
  • Det pædagogiske indsats bygger på forskningsbaserede metoder
  • Institutionens drives i samarbejde med Socialstyrelsen

 

Flere oplysninger

Socialdirektør Ann-Britt Wetche: telefon 78 47 00 08.

Områdeleder Lars Emil Andersen: 78 47 91 01.