02.10.2015

På med brillen

Regionshospitalet Randers tester, om Google Glass-brillerne eller en tilsvarende digital brille i fremtiden kan blive et brugbart arbejdsredskab for hospitalets læger.

Billedtekst: Ledende overlæge Eva Kleberg Andersen tester Google Glass ved en gynækologisk undersøgelse.

Gynækologisk Ambulatorium på hospitalet har gennemført en indledende test med Google Glass-brillerne, der er udviklet, så de ved hjælp af stemmestyring kan tage billeder og overføre dem sikkert og direkte til den elektroniske patientjournal.

- Nu er vi lige gået i gang med at teste, men hvis brillerne kan levere tilstrækkeligt gode billeder, kan det blive en lettelse i vores daglige arbejde, når vi f.eks. skal undersøge patienter med forandringer i huden. Her vil et godt billede i patientjournalen typisk være mere præcist end de beskrivelser, vi kan formulere med ord, siger ledende overlæge for Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Eva Kleberg Andersen.

- Og selvom vi i dag selvfølgelig også kan tage billeder, betyder stemmestyringen, at lægen kan fortsætte undersøgelsen og ikke f.eks. behøver at tage handsker af og på for at tage billedet.

Eva Kleberg Andersen har selv gennemført de første indledende tests og kan se potentialet i brillerne, der også kan fungere som telefon.

- I fremtiden kunne man måske bruge dem i akutte situationer, hvor man har brug for at få en kollega med på råd her og nu. Her ville man kunne ringe vedkommende op og sende billederne via en sikker forbindelse med det samme og dermed få den optimale sparring, siger Eva Kleberg Andersen.

Testen af Google Glass-brillerne sker i samarbejde med Systematic, der har udviklet Region Midtjyllands elektroniske patientjournal, og hospitalets innovationsenhed.

 

Flere oplysninger

Fotograf: Helle Brandstrup Larsen

Kontakt: Marie Louise Ladefoged, Innovationsmedarbejder, Innovation. Tlf. 78 42 01 51. Mail: marilade@rm.dk

Eva Kleberg Andersen, Ledende overlæge, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling. Tlf. 78 42 11 01. Mail: evaane@rm.dk