Slagter Christian Møbius Grønne, Regionshospitalet Randers, producerer sammen med sine kolleger pålæg til fem hospitaler i Midtjylland. Foto: Helle Brandstrup Larsen.

28-09-15

Fra torsdag den 1. oktober tager Regionshospitalet Randers endnu et økologisk stormskridt.

Hospitalet blev i 2014 belønnet af fødevareministeren for at servere Danmarks mest økologiske hospitalsmad, og fra på torsdag får Region Midtjyllands patienter i Horsens, Silkeborg, Viborg og Risskov også glæde af den økologiske ekspertise. Det sker, når cheføkonoma Mona Carøe og hendes personale sætter en stor-produktion i gang af 100 % økologisk pålæg til alle fem hospitaler. Det drejer sig først og fremmest om rullepølse, spegepølse, hamburgerryg og bacon.

To slagtere i hospitalskøkkenet har de seneste måneder arbejdet med den udfordring, det er at få rullepølse og spegepølse til at se ud, som de skal uden brug af nitrit.

- Det giver god mening at levere til de andre hospitaler til fornuftige priser, siger cheføkonoma Mona Carøe.

- Vi hjælper med at få mere økologi på menuen, og det er billigere for regionen, at vi laver pålægget selv frem for at købe det hos en grossist.

Regionshospitalet Randers er det eneste hospital i Region Midtjylland, som sælger fødevarer til andre hospitaler.

- Den økologiske tankegang at vi er selvforsynende indenfor regionens køkkener, kan jeg godt lide, fortæller Mona Carøe.

- Det giver god mening, at vi kan hjælpe hinanden med at holde omkostningerne nede, og samtidig er vi sikre på, at kvaliteten er 100% i top.

Regionshospitalet Randers er det eneste hospital i Danmark, som har Fødevarestyrelsens spisemærke i sølv. For at få det skal den økologiske mad udgøre mindst 60%. Siden hospitalet fik tildelt sølvmærket i 2014, er økologiprocenten i patienternes og personalets mad steget til 83%.