Udgivet d. 31. maj 2017

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Insektbid hører sommeren til, og det mærker man hos lægevagten, som får mange opkald fra borgere, der er bekymrede over, at huden hæver, klør og dunker. Det er imidlertid helt normalt, fortæller Niels Guldager, lægefaglig konsulent i Region Midtjylland. 

Sommeren er over os, og det samme er insekterne:

Myg, hvepse og klæger bider fra sig på denne tid af året, og mange mennesker oplever, at huden hæver, klør og dunker. Gener som disse giver anledning til bekymring hos rigtig mange mennesker, som derfor kontakter lægevagten. Men det er helt normalt, at huden hæver, klør og dunker efter et insektbid, fortæller Niels Guldager, som er lægefaglig konsulent i Region Midt.

- Det er meget sjældent, at der går betændelse i et insektbid, og huden kan sagtens være påvirket i en uge, det er helt normalt, siger han. 

Gode råd mod kløen

Hvis kløen er slem, kan voksne og børn over 2 år bruge allergimedicin. Det er det bedste middel mod kløen, fortæller Niels Guldager. Også selv om det ikke er allergi. Man kan også smøre kløestillende creme eller stift på insektstikket – begge dele kan købes i håndkøb på apoteket. 

Irriterende, men sjældent farligt

De gode råd om at komme kløen til livs er en del af videoen ’Insektbid! Hva’ så?’, som Region Midtjylland har lavet for at komme noget af den bekymring til livs, som lægevagten i sommermånederne dagligt får mange opkald om.

- Farlig allergi i form af besvimelse og åndedrætsbesvær efter insektbid er sjælden, fortæller Niels Guldager.

Opfordring er, at man altid skal søge læge, hvis man er i tvivl, men det er vigtigt at huske på dette:

- Insektbid kan være irriterende, men meget sjældent farlige, siger Niels Guldager.

Artiklen her er fra Region Midtjyllands nyhedsbrev 'Din Guide til Sundhed'. Er du ikke tilmeldt, kan du gøre det her.