Udgivet d. 6. december 2017Billede af kalender

Det er godt med tjeklister, også når man drømmer om at blive forælder – og er ved at blive utålmodig. Følg først og fremmest disse råd: 

  • Chancen for at opnå graviditet er størst i dagene omkring ægløsningen. Ægløsningen indtræder 14 dage før den første menstruationsdag i næste cyklus. Har kvinden en helt regelmæssig cyklus, kan man derfor regne tidspunktet ud – det er mere vanskeligt, hvis cyklus er uregelmæssig. 

  • Man kan købe ægløsningstest på f.eks. apoteket. Morgenurinprøve testes dagligt omkring det tidspunkt, ægløsning forventes (startende 11.-12. dag efter 1. blødningsdag i cyklus).

    Når ægløsningsprøven er positiv, skal I have samleje samme dag og 1 eller 2 dage efter, at testen er positiv. Det bedste, man kan gøre som par, er at have samleje 2-3 gange om ugen uanset, hvad prøverne viser.

  • For at blive gravid skal man være sund og rask. Livsstilen er alfa og omega. De fleste er efterhånden klar over, at for eksempel rygning og alkohol skader processen.
    Svær overvægt kan desuden mindske chancen for at blive gravid, og mange fertilitetsklinikker behandler ikke kvinder med for højt BMI-tal. 

 

Kilde: Sundhed.dk

Tilmeld dig Din guide til sundhed

Du kan hver måned få et nyt nummer af Din Guide til Sundhed, hvor du får gode råd om sundhed. 

Tilmeld dig her.

Undersøgelser før fertilitetsklinikken

Hvis I er kandidater til fertilitetsbehandling, skal I have foretaget en række undersøgelser, før I kan komme i behandling. Både kvinden og manden skal f.eks. testes for klamydia. Hvis I vil spare tid, kan I få de krævede undersøgelser foretaget inden det første besøg på klinikken.

Find den såkaldte ’forløbsbeskrivelse’ på Sundhed.dk her

Tilmeld dig Din guide til sundhed

Du kan hver måned få et nyt nummer af Din Guide til Sundhed, hvor du får gode råd om sundhed. 

Tilmeld dig her.