Udgivet d. 1. august 2017

Sommerferien er for mange ved at være forbi, og vores børn begynder lige om lidt i skole – måske for allerførste gang. Vi giver dig denne gang gode råd til, hvordan dit barn får den bedste skolestart.

Få inspiration til en sund madpakke

Diætist Esther Hvass
Skolen starter igen, og madpakke-rutinen genoptages. Men hvordan undgår man som forælder at falde i ’kiksefælden’, eller – endnu værre – at madpakken bliver i skoletasken? Svaret er: Børnene selv. Det er trods alt dem, der er daglige kunder i familiens madpakke-butik, fortæller diætist Esther Hvass.

3 genveje til sikker madpakke-succes

Tag dit barns skolevægring alvorligt
Barn kigger gennem rude til skole

De fleste børn glæder sig til at se deres kammerater efter en lang sommerferie. Men der er nogle, som klager over mavepine og hovedpine, og under ingen omstændigheder vil i skole.

Det hedder skolevægring, når barnet ikke fejler noget fysisk, men er nærmest angst for at komme i skole. Dét skal tages alvorligt, da det kan være tegn på ubalance i barnets liv, siger overlæge Hanne N. Christensen. Hun giver gode råd om, hvordan man bedst tackler problemet. 

Sådan tackler du det, når dit barn ikke vil i skole

Skolestart er lusenes slaraffenland 
Pige bliver kæmmet for lus

Sommerferien er snart forbi, og tusindvis af børn vender i de kommende uger tilbage til skole - og med dem følger lusene, som ofte har fået frit spil i ferien. Få gode råd til, hvordan du kommer blodsugerne til livs – og hvordan du helt undgår dem.

Sådan udrydder du lusene – én gang for alle!