Udgivet d. 2. januar 2018

Mange skiskader opstår, fordi man kravler direkte fra sofaen og ud på pisten uden at være i form. Eller fordi man tror, man ejer bjerget, mister koncentrationen og omdannes til en løbsk sneplov. Fysioterapeut Lars Engelst Petersen giver sine bedste råd til, hvordan I styrer uden om skader på vej ned af pisterne.

Kom i gang med forberedelserne nu!
Billede af fysioterapeut Lars Engelst Petersen

Alpint skiløb er krævende for kroppen, især hvis den er dansk og vintertræt. Alligevel undervurderer mange af os risikoen på pisten. Fysioterapeut Lars Engelst Petersen fortæller her, hvor enkelt det er at forebygge skader.

Læs interviewet med ski-eksperten her

6 øvelser, der gør din krop klar til skiløb

Kvinde viser øvelse

Dette træningsprogram – sammensat af fysioterapeuterne på Regionshospitalet Randers – er skræddersyede til at komme i form før skiferien.

Træningsprogram for skiløbere

Tjek dit udstyr, inden du rammer sneen

Grafik med diverse skiudstyr

Ferien kan slutte i en sky af sne og smerte fra en forvredet ankel, hvis du ikke har styr på dine støvler, ski, bindinger osv.

Find den vigtige tjekliste her


Nye åbningstider for vagtapoteker fra årsskiftet De nye åbningstider for vagtapotekerne betyder, at der ikke længere er døgnåbne apoteker i Region Midtjylland, og apotekerne har ikke længere tilkaldevagt. Det kan have betydning for dig, hvis du fx skal bruge medicin om natten.

Til gengæld får en række apoteker udvidede åbningstider i forhold til nu. Du kan få flere informationer og se de nye åbningstider for vagtapotekerne her.