Udgivet d. 2. januar 2018Grafik med diverse skiudstyrStøvler, ski, bindinger og andet udstyr skal tilpasses din kropstype og dit aktivitetsniveau. Det vigtige ord er ’sikkerhed’, og hvis du sløser med udstyret, kan det betyde en hård opbremsning af hele ferien. 

Når du er landet på destinationen og besigtiger de forhåbentligt velpudrede bjerge, er der stadig forholdsregler at tage. Skiløb er nemlig en af de sportsgrene, hvor udtrykket ’gå aldrig ned på udstyr’ ikke er en kliché, men et krav. En forudsætning for en vellykket ferie.

Det betyder ikke, at du skal bruge formuer – dit grej skal bare være sikkerhedsmæssigt i orden.

Langt de fleste ski-resorts har godt præparerede pister, afmærkninger af farlige steder mv., og personalet i udlejningsafdelingen leverer også rådgivning om størrelse af støvler og andet grej. 

Sjusk kan koste dyrt

Hvis du ikke har udstyret med hjemmefra og er ny i felten, bør du bruge ekstra tid på at få tilpasset dine støvler og ski ned til mindste millimeter. Det er muligt, at støvlerne ’føles okay’, når du står i hotellets kælder og er utålmodig, men sjusk kan udvikle sig til katastrofe i løbet af dagen. 

5 vigtige sikkerhedsråd til alpine skiløbere 

  • Brug altid hjelm, både voksne og børn. Hovedskader sker i særlig grad ved de nye vinterdiscipliner, f.eks. snowboarding, men beskyt dit hoved under alle omstændigheder.

  • Sørg for en korrekt indstilling af bindinger i forhold til din vægt- og skitype. Personalet på udlejningsstedet eller garvede skiløbere kan hjælpe dig. Bindingerne sørger bl.a. for, at støvlerne klikker af ved fald.

  • Hvis du har en godt polstret dragt på, kan det afbøde lidt af slaget ved et styrt

  • Følg de anviste pister og i øvrigt færdselsreglerne.

  • Kast dig aldrig uforberedt ud i krumspring og discipliner, som du ikke er fortrolig med.

Kilde: Sundhed.dk

Artiklen her er fra Region Midtjyllands nyhedsbrev 'Din Guide til Sundhed'. Er du ikke tilmeldt, kan du gøre det her.

Sådan dækker dit blå sundhedskort

Det blå sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Kortet gælder i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Vær opmærksom på, at du er dækket forskelligt alt efter, hvor du rejser hen.

Hvis du helt vil undgå egenbetaling, skal du tegne en privat rejseforsikring. 

Du kan finde rejsevejledninger for de enkelte lande hos Styrelsen for Patientsikkerhed.