Udgivet d. 5. marts 2020pillerihånd.jpgHåndkøbsmedicin skal opbevares og kasseres med omtanke.

 • Opbevaring ved stuetemperatur.
  Smertestillende håndkøbsmedicin skal opbevares ved stuetemperatur. Der sker dog ikke noget ved at tage medicinen med på rejser til varme eller kolde steder, men de skal ikke have fast bopæl i køleskabet.

  Normalt fraråder man opbevaring af medicin på badeværelset pga. luftfugtigheden, men håndkøbspiller i blisterpakninger kan godt opbevares der.

 • Pas på pilfingre.
  Medicin skal opbevares uden for børn rækkevidde, gerne i et aflåst skab. Det gælder også smertestillende håndkøbsmedicin.

  Lad være med at opbevare medicin i skuffer, tasker, lommer og lignende steder, hvor nysgerrige pilfingre kan komme til.

 • I den originale emballage.
  Opbevar smertestillende håndkøbslægemidler i den originale emballage – så kan både du og andre kan se, hvad der er i pakningen.

  Overblikket kan glippe, hvis du opbevarer en blanding af forskellige piller i samme beholder uden information om pillernes indhold og udløbsdato.

 • Medicin er farligt affald.
  Hvis du har smertestillende håndkøbsmedicin, som er blevet for gammel, eller som du ikke vil bruge mere, så vær opmærksom på, at medicinrester betragtes som farligt affald og skal afleveres til destruktion.

  Det skyldes, at der kan være stoffer i medicinen, som kan være skadelige for miljøet. Derudover undgår man, at medicinrester havner i forkerte hænder eller gøre børn eller dyr syge. Du kan aflevere dine medicinrester på et hvilket som helst apotek.

Læs også:

Smertestillende håndkøbsmedicin: Her er dit førstevalg

Smertestillende håndkøbsmedicin: Her er dit førstevalg

Panodil, Pamol, Ipren, Kodimagnyl … Det kan være svært at gennemskue, hvad der bedst, når musklerne gør ondt, og hovedpinen værker.

Et langtidsforbrug af smertestillende håndkøbsmedicin kan give bivirkninger

Værd at vide, når du køber smertestillende medicin

medicinkøb.jpg

Medicinkøb kræver din opmærksomhed.

Pas på disse fælder, når du køber din medicin

Artiklen her er fra Region Midtjyllands nyhedsbrev 'Din Guide til Sundhed'. Er du ikke tilmeldt, kan du gøre det her.