Udgivet d. 30. juni 2017

Det er ferietid, og når man endelig har været til den sidste afslutning i SFO’en og fodboldklubben og har sat sin mail på autosvar, har man mindst af alt brug for, at ferien spoleres af diarré.

Din Guide til Sundhed giver dig denne gang gode råd til, hvordan du bedst undgår at rage en infektion til dig i udlandet. Og hvordan du kan nyde de spektakulære udsigter i Alperne og Dolomitterne på køreturen dertil uden at blive køresyg.

Undgå turistmave med få midler og sund fornuft
Overlæge Carsten Schade Larsen

Alle rejsende har prøvet det: Man sidder endelig på den spanske solkyst, men man sidder … på toilettet. Ekspert i ferie-infektioner, overlæge Carsten Schade Larsen, giver enkle råd til at undgå en ferie på potten.

Red feriemaven med 2 ting i tasken

Køresygen kan bremses – før bilferien

Grædende pige på bagsædet af bil

For mange danskere begynder ferien i det øjeblik, bildøren smækker, og rejsen mod en solrig destination i det sydlige Europa indledes. For nogle er den lange køretur dog forbundet med kvalme og utilpashed, men det behøver slet ikke være sådan.

3 forholdsregler, der kan forhindre køresyge

Vi pakker dit rejseapotek
Ferieapotek

Region Midtjylland har sammensat en førstehjælpspakke til dig, der skal ud at rejse. Når du har sat alle hak på tjeklisten, undgår du bl.a. at skulle vise dine væskende vabler frem på lokale apoteker i ferielandet.

14 gode præparater til dit rejseapotek