Region Midtjylland har godt 1,3 millioner indbyggere og dækker et areal på cirka 13.000 kvadratkilometer - svarende til 30 procent af Danmarks areal.

Regionen strækker sig på tværs fra Vesterhavet til Kattegat, det vil sige omkring 200 kilometer fra den ene ende til den anden. Den store afstand betyder store forskelle i blandt andet befolkningen og kulturen.

For eksempel er en større del af befolkningen i beskæftigelse i Vestjylland end i Østjylland. Således har 74,1 pct. af befolkningen i Vestjylland et job, mens det gælder for 71,8 pct. i Østjylland. Regionsgennemsnittet er 72,5 pct., mens landsgennemsnittet er 72,1 pct.

Omvendt er uddannelsesniveauet højere i Østjylland end i Vestjylland. I Østjylland har 32,7 pct. af befolkningen en videregående uddannelse, mens det gælder for 23,8 pct. af befolkningen i Vestjylland. Regionsgennemsnittet er 29,8 pct., mens landsgennemsnittet er 31,2 pct.

I Vestjylland bor der 60 indbyggere pr. kvadratkilometer, mens østjyderne lever mere end dobbelt så tæt med 151 indbyggere pr. kvadratkilometer. 

Se mere på Regionen i tal.


Yderligere oplysninger:

Per Christensen

Per Christensen
Specialkonsulent

E: per.christensen@ru.rm.dk
M: 2035 1926

Kontor: Sekretariat, Økonomi og Udvikling
Team: Udvikling og Analyse