EU-udbud 2011/S 172-282825 CT-scanner til Aarhus Universitetshospital, Neuroradiologisk Afdeling Helhjerneperfusionsscanninger og avancerede karundersøgelser er i dag en nødvendighed til understøttelse af de kliniske beslutninger i forbindelse med de stigende og individualiserede behandlingsmuligheder for eksempel ved blodpropper i hjernen (apopleksi), kar- og kræftsygdomme. En moderne multislice scanner vil give en sammenlignelig diagnostisk kvalitet og vil dermed øge den diagnostiske sikkerhed for denne patientgruppe. Den nye CT-teknologi muliggør fremstilling af blodgennemstrømning og kar med væsentlig mindre forbrug af kontraststof og røntgenstråling, og således med betydelig reduktion af risikoen for nyrepåvirkning og stråleinduceret kræft. Der er endvidere med en moderne scanner mulighed for undersøgelser, der kan erstatte invasive karundersøgelser, undersøgelser der ikke altid kan lade sig gøre på svært arteriosklerotiske patienter, som netop er en gruppe med stigende behandlingsmuligheder. Afdelingen har desuden et stort forskningsafsnit, der har flere ventende projekter til klinisk afprøvning, når der er adgang til en multislicescanner af den nødvendige kvalitet.

EU-udbud 2011/S 172-282825 CT-scanner til Aarhus Universitetshospital, Neuroradiologisk Afdeling

Helhjerneperfusionsscanninger og avancerede karundersøgelser er i dag en nødvendighed til understøttelse af de kliniske beslutninger i forbindelse med de stigende og individualiserede behandlingsmuligheder for eksempel ved blodpropper i hjernen (apopleksi), kar- og kræftsygdomme.
En moderne multislice scanner vil give en sammenlignelig diagnostisk kvalitet og vil dermed øge den diagnostiske sikkerhed for denne patientgruppe.
Den nye CT-teknologi muliggør fremstilling af blodgennemstrømning og kar med væsentlig mindre forbrug af kontraststof og røntgenstråling, og således med betydelig reduktion af risikoen for nyrepåvirkning og stråleinduceret kræft.
Der er endvidere med en moderne scanner mulighed for undersøgelser, der kan erstatte invasive karundersøgelser, undersøgelser der ikke altid kan lade sig gøre på svært arteriosklerotiske patienter, som netop er en gruppe med stigende behandlingsmuligheder.
Afdelingen har desuden et stort forskningsafsnit, der har flere ventende projekter til klinisk afprøvning, når der er adgang til en multislicescanner af den nødvendige kvalitet.For yderligere oplysninger henvises til udbudsmaterialet.

Udbudsmaterialet kan downloades her:

Spørgsmål og svar:

Yderligere materiale samt Spørgsmål og svar 2 af 7/10-11

Spørgsmål og svar af 13/10-11:


Tilbudsfrist:

Torsdag den 20. oktober 2011 kl. 14.00  • Publiceret: 9.9.2011
  • Revideret: 13.10.2011