Indstillet:
Patientkøkkenet, Regionshospitalet Randers

Kort beskrivelse af løsningen:
Tidligere brugte Patientkøkkenet industrifremstillede proteiner til at berige f.eks. proteinrige is, saucer, supper mv. Vi har nu omlagt produktionen, så tilsætning af proteiner sker med vegetabilske proteiner eller planteprotein i form af tørrede bønner, linser m.m.

Patienterne får med omlægningen naturlige proteiner, der dermed ikke er forarbejdede. Samtidig kan industrifremstillede proteiner have en grim bismag, som kan ødelægge smagsoplevelsen, appetitten og kvaliteten for patienterne, der måske i forvejen har en lille appetit.

Industriens produkter erstattes hovedsageligt med bælgfrugter, smør og mælkeprodukter. Samtidig er løsningen mere bæredygtig, da det kræver flere ressourcer at fremstille protein industrielt, hvilket også gør produktet dyrere. Det vil sige, der er en økonomisk besparelse i omlægning fra industriens produkter til naturlige produkter.