Chefjordemoder Ann Fogsgaard, Hospitalsenhed Vest, fortæller her om app´en GRO: 

App´en GRO er skabt med det formål at gøre nybagte forældre mere trygge i deres vurdering af deres barns trivsel. App´en er vokset ud af en audit på genindlæggelser af nyfødte indenfor de første 30 dage efter fødslen, der viste at op imod 30 % af nybagte forældre angiver, at de er utrygge i vurderingen af barnets trivsel. 

På tværs af fødestederne Herning og Holstebro og sundhedsplejen i de seks omkringliggende kommuner blev der efterfølgende iværksat en række initiativer, der alle skal øge forældrenes evne til trygt at give deres barn den rette omsorg. Et af disse initiativer var et trivselsskema, som nu er blevet til app´en GRO.

Udgangspunktet for app´ens opbygning er computerspillenes ”just-on-time and-on-demand-univers”. Prototypen af GRO er således bygget op over forskellige emner, fx om bleskift og amning – og giver via enkle illustrationer forældrene mulighed for at registrere oplysninger om, fx hvor meget barnet har spist (er det kun ammet ved det enes bryst eller begge) og om hvor meget var der i bleen ved seneste bleskift.

De individuelle oplysninger bliver så matchet op mod generelle vejledninger, og er der et mismatch, som tyder på at forældrene skal være ekstra opmærksomme, vil GRO gøre opmærksom på det. App´en fungerer således som en slags selvtriagering.

 

Kan løsningen bruges på andre hospitaler/i andre specialer?

Der er store perspektiver i at overføre opbygningen af GRO til andre områder af sygehusvæsenet