Indstillet:
Sengeafsnit for affektive lidelser A2, Regionspsykiatrien Midt

Kort beskrivelse af løsningen:
På væggen på gangen på et meget synligt sted for både patienter, besøgende og personaler har vi en tavle ”Vi tilbyder” på 1x2 meter.

Tavlen er opdelt i mange felter. I de fleste felter er der indsat billede med tilhørende beskrivelse. Billederne er af vores miljøterapeutiske tilbud ex.: gåtur, morgensamling, morgengymnastik, motionstilbud, kreative tilbud, fredagscafé m.fl.; der er også billeder af andre tilbud ex.: ballstick, NADA, præst, kæde- og kugle-dyne, sansekasse m.fl. og endvidere enkelte stemningsbilleder af ex.: blomster på bordene, udsigt over søen o.a. Der er også enkelte tomme felter for at ”hvile øjnene”.

Til alle billeder - på nær stemningsbilleder - er der tilhørende beskrivelse, hvordan tilbuddet kan hjælpe; hvad det gør godt fysisk, psykisk, socialt og åndeligt.  

Patienten får meget synligt billeder og beskrivelser af muligheder for hjælp til at lindre, når de har det dårligt og til at styrke og fastholde bedring; mange af tingene kan patienten også praktisere hjemme.

Vi tilbyder-tavlen er nu et sted, hvor patienter, pårørende og personale stopper op og bliver klogere og lader sig inspirere. Patienter introduceres til tavlen, når de modtages på afsnittet, og tilbuddene indgår i evaluering af Forhåndstilkendegivelser og Handlings- og Mestrings-planer. Vi opfordrer også på fælles møder og ved samtaler til, at man lader sig inspirere heraf til mestring af egen situation.

Vi tilbyder-tavlen er blevet til i forbindelse med I forbindelse med Projekt ”Nedbringelse af tvang” og Safeward.