Indstillet:
Pia Hedegaard Christensen, Anne-Mette Viberg Sørensen, Per Møller Hansen og Camilla Høy, Ortopædkirurgien samt Røntgen og Skanning, Regionshospitalet Horsens

Kort beskrivelse af løsningen:
Med inspiration fra et pizzamenukort har vi lavet et stykke forbedringsarbejde for at sikre, at patienterne får taget det rigtige billede til det rigtige tidspunkt. Dette vil vi sikre vha. af et fælles arbejdsredskab samt ensrettede arbejdsgange for de involverede faggrupper.

Menukortet indeholder de røntgenbilleder, som de Ortopædkirurgiske læger kan bestille, opdelt i sektorer med unik indikation og indikationskode samt projektioner og angivelse af bookingmetode for sekretærerne. Når en læge bestiller/dikterer med kode "skulder 5" ved sekretærne, hvad de skal booke, og røntgen ved præcist, hvilket billede det drejer sig om.

Patienten opnår et højt flow i sit forløb, da der ikke skal tages ekstra røntgenbilleder, da det rigtige billede bliver taget første gang. Forbedringsarbejdet bevirker, at Røntgen og Skanning kan tage et billede af høj kvalitet, da de ikke er tvivl om, hvilket billede der skal tages.

Løsningen vil på sigt minimere ventetiden, da Røntgen og Skanning kan øge effektiviteten, da de ikke skal ringe rundt i afd. pga. mangelfulde henvisninger.