Indstillet:
Maria Ipsen, Per Korsgaard, Lene Elkjær, Charlotte Heller, Camilla Lund og Peter Kloster Aalund, Neurologi og Fysio-ergoterapi, Hospitalsenheden Vest

Kort beskrivelse af løsningen:
Løsningen er formet som et projekt, hvor målet med fordybelse i et fagligt område har været at ensarte og evidensbasere det behandlingstilbud, som fysioterapeuter giver på respirationsområdet på tværs af 3 matrikler og omkring 20 forskellige afsnit i Hospitalsenheden Vest.

Projektet er overordnet opdelt i 3 faser:

  1. Indledende søgning og afdækning af litteratur.
  2. Diskussion og beslutning i forhold til konsekvenser og ændringer på baggrund af funden litteratur.
  3. Implementeringsfase. 

Implementeringsfasen som aktuelt er i gang indeholder:
1. Intern undervisning, behovsbestemt indenfor udvalgt område.
2. Simulationstræning i praktisk brug af behandlingsredskab.
3. Afvikling af 'Respirationskørekort'. En obligatorisk elektronisk multiple choice test formet ud fra afdelingens reviderede retningslinjer på området.
4. Afvikling af temaeftermiddag med casearbejde for fysioterapeuter på tværs af hospitalets matrikler (afvikles september/oktober 2018).
5. Videreformidling af arbejdet til relevante afsnit og ledelser omkring forhold med betydning for samarbejdet (ikke afviklet endnu).
6. 'Fælles skolebænk' med kommunale deltagere omkring samarbejde og skriftlig korrespondance på det respirationsterapeutiske område (ikke afviklet endnu).

Brug af 'Kørekorts'-metoden er inspireret af 'Akut kørekort' fra Ortopædkirurgisk Afdeling, AUH - formidlet på Innovationsdagen 2017. Brug af simulationstræning er bl.a. inspireret af hospitalsenhedens fokus på brugen af denne læringsform.