Sygeplejerske Gro Kristin Hauge registrer her udstyi i Akutafdelingen på Aarhus Universitetshospital. Foto: Agata Lenczewska-Madsen 

På Aarhus Universitetshospital sættes udstyr i system efter sammenflytningen i Skejby. 45.000 artikler, der kan være alt fra løbehjul over senge til blodtryksmålere, er blevet beklædt med chip og stregkoder. Her registrerer sygeplejerske Gro Kristin Hauge fra Akutafdelingen det udstyr, der skal videre til en ny afdeling.

Tanken er, at en afdeling ikke skal være begrænset til kun at kunne bruge ”sit eget” udstyr. Alt skal kunne deles på tværs, og med chips og i alt ca. 3.000 digitale læsere på AUH kan udstyrets placering på hospitalet hele tiden trackes.

De første skridt er taget på vej mod en bæredygtig ”deleøkonomi” i hospitalsregi. Målet er at få udnyttet de fælles ressourcer mest optimalt. Det handler både om ikke at købe mere udstyr, end hospitalet har brug for, ved at afdelinger deler relevant udstyr på tværs af hospitalet. Samtidig sparer det både tid og penge, at udstyret er chippet, så det altid kan findes og ikke bare forsvinder. 

Sygeplejerske Gro Kristin Hauge kan se på pc'en, hvor på hospitalet udstyret befinder sig. Foto: Agata Lenczewska-Madsen