LYT TIL PODCAST

Foto af Thomas Møller der står blandt genanvendeligt affald på Aarhus Universitetshospital

   

Klik på foto for at lytte podcast. Thomas Møller fra Region Midtjylland hjælper FN med at skabe et globalt indeks, der kan sikre bæredygtige kriterier for indkøb i sundhedssektoren. Her er Thomas fotograferet blandt genanvendeligt affald på Aarhus Universitetshospital. Foto: Niels Åge Skovbo 

I Region Midtjylland er der nogle erfaringer med bæredygtighed og genanvendelse, som hele verden kan bruge til noget. Det mener selveste FN, som har inviteret Thomas Møller ind i det globale grønne maskinrum. 

Det handler om, at vi i sundhedsvæsnet i et globalt perspektiv skal købe ind efter de samme kriterier, hvis det for alvor skal rykke på klimadagsordenen.

Perspektiverne med et bæredygtighedsindeks for sundhedsvæsnet kan sågar munde ud i et bæredygtighedsindeks, der kan være synligt, når vi privat køber fx tøj. 

Hør Thomas Møller fortælle. Han har i 10 år arbejdet som miljøkoordinator på Aarhus Universitetshospital og er i dag projektleder ift. implementering af Region Midtjyllands strategi for bæredygtighed og ansat i Regional Udvikling. 

 

Medvirkende: Thomas Møller, tidl. miljøkoodinator på Aarhus Universitetshospital. Vært: Lene Christensen.