Svartiderne i den elektroniske patientjournal var i slutningen af 2015 på under et sekund i gennemsnit, og for hele 2015 var oppetiden på patientjournalen 99,97%

I 2015 blev svartiderne i den elektroniske patientjournal markant forbedret. Det skete ad to omgange i de to årlige opdateringer (releases) på EPJ, som typisk ligger i henholdsvis foråret og efteråret.

Den gennemsnitlige svartid, når en bruger klikker inde i EPJ, ligger ved årsskiftet på under et sekund (0,55 sekund).

Gert Sørensen- Det er en utrolig glædelig udvikling i den gennemsnitlige svartid på epj. En lav svartid og et altid tilgængeligt system er første forudsætning for at brugerne kan arbejde hensigtsmæssigt. Det nuværende niveau betyder ikke, at indsatsen fremover for at nedbringe svartiderne svækkes, siger Gert Sørensen, hospitalsdirektør, Aarhus Universitetshospital.

Se hvordan svartiderne ved klik i patientjournalen blev forbedret i 2015 her - klik og se stort billede:

Gå til stort billede af hvordan svartiderne ved klik i patientjournalen blev forbedret i 2015

De forbedrede svartider skyldes blandt andet, at it-afdelingen i Region Midtjylland opgraderede henholdsvis database- og applikationsservere i de to opdateringer i maj og september. Også flash storage, som er teknologien under EPJ, har skabt stabilt driftsmiljø.

Udover server-opgraderingerne er der samtidig implementeret en række forbedringer, for eksempel nyt design af Fælles Medicinkort, integration mellem system til scanninger af gravide og EPJ med flere. Roadmappet for udvikling i 2016 er desuden lagt, se her.

Benyttes af mange

Den elektroniske patientjournal i Region Midtjylland benyttes dagligt af op til 20.000 brugere på hospitalerne i Aarhus, Herning, Holstebro, Viborg, Silkeborg, Randers og Horsens. Den blev implementeret på alle hospitalerne i perioden 2010-2013. 

Desuden tager Region Nordjylland, Aarhus Kommune og Københavns Kommune snart den samme platform, som patientjournalen i Region Midtjylland er baseret på, i brug til henholdsvis medicinjournal og borgerjournaler.


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer
{{comment.PostTitle}}
{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}


Revideret 06-12-2018 af Anne Charlotte Abildgaard