14-11-2017

Den akutte patient ligger i ambulancen på vej til hospitalet. Det skal gå stærkt. Inde på hospitalet skal visitationen ske lynhurtigt og effektivt, så patienten kan komme i behandling uden ventetid. Det kræver overblik, koordering og hurtig dokumentation, hvor data automatisk er integreret til de systemer, de skal bruges i.

I morgen d. 15. november lancerer Region Midtjylland en ny version af systemet Klinisk Logistik, som indeholder et helt nyt visitationsmodul. Det består af to skærme, der giver visitator det fulde overblik - og selvfølgelig med integration til den elektroniske patientjournal. 

Glæder sig til at tage i brug

"Vi glæder os til at tage den nye visitationsbrugerflade i brug, da den er udviklet for at skabe en mere hensigtsmæssig arbejdsgang for de visiterende sygeplejersker, der har været tæt involveret i udviklingsarbejdet. Opkaldene fra de praktiserende læger og vagtlægerne vil kunne afvikles hurtigere, og det bliver lettere at booke akutte tider i ambulatorierne. Jeg forventer, at alle kommer til at opleve markante forbedringer."

- Ole Mølgaard, ledende overlæge, Akutafdelingen, Aarhus Universitetshospital

Se hvordan visitators overblik ser ud (se stort billede):

Gå til stort billede af hvordan visitators  overblik ser ud

Flere it-nyheder til akutområdet

Det nye visitationsmodul er en af flere nye løsninger under det samlede projekt SIA (Sammenhængende it til akutområdet) i Region Midtjylland.

I øjeblikket udvikler og implementerer Region Midtjylland også: 

  • Ny integration mellem Præhospital Patientjournal og Klinisk Logistik
  • Navigation (højreklik) fra Klinisk Logistik til elektronisk patientjournal
  • Notifikationer (”bip i lommen”) via Klinisk Logistik app
  • Ankomst-, kø- og kaldefunktionalitet
  • Navigation mellem Klinisk Logistik app og EPJ akut-app

Alle løsninger, som understøtter arbejdsgangene på akutområdet.