19-02-2018

Region Midtjylland har netop gennemført en it-integration mellem to systemer, som samler patienters aftaler ét sted. Det giver klinikere en nemmere og hurtigere arbejdsgang og gavner patienterne.

Integrationen mellem det såkaldte røntgeninformationssystem og bookingmodulet i Region Midtjyllands elektroniske patientjournal har samlet alle patienternes aftaler ét sted.

I første omgang er det de østlige hospitaler, Aarhus, Randers og Horsens, der får gavn af løsningen. Senere kommer de øvrige hospitaler i midt- og vestjylland. På de østlige hospitaler booker man i alt 1600 radiologiske undersøgelser om dagen (røntgen og scanninger). 

Vi skal kun åbne ét system

"Sammenlægningen har givet os et bedre overblik over patienter, der skal røntgenfotograferes eller scannes. Nu er alle aftaler synlige i Bookplan, så vi skal kun åbne ét system. Det er smart, fordi jeg så kan se, om en af mine kollegaer i forvejen har booket en tid til en patient. Det sparer en arbejdsgang, fordi vi ikke skal ind flere steder og dobbelttjekke. Det er meget nemmere nu."

- Winnie Thaarup Herholdt Pedersen, lægesekretær, Mave-Tarmkirurgisk Klinik, Regionshospitalet Randers.

Patienterne får overblik over 'Mine aftaler'

Det nye samlede overblik over aftaler kommer også snart til at gavne patienterne. En ny app er på vej, hvor patienten kan se og administrere alle sine aftaler. Sammen med en ny wayfinding-løsning, som i første omgang etableres på Aarhus Universitetshospital, kan patienten via apps og tavler finde vej til sine aftaler. 

Den tekniske løsning bag integrationen (klik og fuld ud)


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}


Revideret 21-02-2018 af Anne Bruun Sørensen