14-12-2018

Telemedicin

Region Midtjylland har fokus på at bruge it og digitalisering til nye behandlingsmåder. 

Internetbehandling er en af måderne, som skaber mulighed for behandling af patienter i hjemmet og kontakt mellem sundhedsprofessionelle og patienter. 

Fem gode projekter til internetbehandling er i gang i øjeblikket:

  • Act Online er et program til patienter med helbredsangst. Programmet er udviklet i Region Midtjylland i Afdeling for Funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital. En ph.d. om behandling af 105 patienter bliver snart offentliggjort (titel: Internet-delivered Acceptance and Commitment Therapy for health anxiety). 
  • Et skridt ad gangen er et program, som Region Midtjylland er ved at udvikle til patienter med kropslig stresstilstand (BDS). Programmet afprøves med 15 patienter i øjeblikket.
  • Ludomanibehandling i eget hjem er under udvikling i forskningsklinikken for Ludomani i Region Midtjylland.
  • MindYourHeart er et program under udvikling til patienter med åreforkalkning i hjertet, der oplever stress og depression. MindYourHeart er et samarbejdsprojekt, der udspringer fra Syddansk Universitet.
  • eASY er et nytænkende og nyopstartet projekt under udvikling med praktiserende læger om symptombehandling via et selvhjælpsprogram. Flere regioner indgår i projektet.

Programmerne Et skridt ad gangen og ActOnline og programmet til ludomanibehandling bruger alle samme tekniske it-platform, som er udviklet af Afdeling for Funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital. Læs mere i nyhedsbrevet fra Region Midtjyllands Center for Telemedicin

Øget anvendelse af teknologi og digitalisering er en af Region Midtjyllands ti politiske sigtelinjer.


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}


Revideret 18-12-2018 af Anne Charlotte Abildgaard