19-12-2018

Med it-løsningen Klinisk Logistik i Region Midtjylland har hospitalerne overblik og indblik i belægning hos hinanden og på udvalgte afdelinger.

- Man samarbejder om at se hinandens data på tværs af hospitaler for at hjælpe hinanden. Når en sygeplejerske på en afdeling i regionen indlægger en patient, opdateres den regionale oversigt til alle hospitalerne automatisk, siger Frey Eberholst, specialist, sundheds-it-afdelingen, Aarhus Universitetshospital.

Løsningen giver overblik over belægning på alle hospitalerne i Region Midtjylland ned på udvalgte afdelinger, såsom intensiv og børneafdelinger. Også præhospitalet - ambulancer mm. - fremgår af oversigten.

Reducerer forstyrrelser og støtter planlægning

- Oversigten bliver dagligt brugt til kapacitetsplanlægning lokalt og den bidrager til at reducere forstyrrelser, fordi man ikke behøver ringe til hinanden for at få viden om belægning, siger Frey Eberholst.

Overblikket trækker på eksisterende data i systemet og kræver ikke speciel indberetning fra afdelingerne. Der er ingen personfølsomme data i overblikket. 

Klar til kritisk situation

Oversigten blev udviklet som et tiltag i at håndtere kritisk overbelægning på tværs af hospitalerne. 

- Får vi for eksempel en influenzaepidemi, så har vi et stærkt fælles værktøj til at håndtere belægning hurtigt, siger Frey Eberholst.

 


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}


Revideret 13-05-2019 af Anne Charlotte Abildgaard