25-06-2019

Nikolaj-scrumundervisning-klynge.bmp

Kommuner og hospitaler i Region Midtjylland sætter sammen fokus på, hvordan metoden 'scrum' kan bruges til agil udvikling.

Den 23. maj var it-udviklingschef i Region Midtjylland, Nikolaj Holm Bramsen, med som underviser i metoden 'scrum' for 20 medarbejdere fra både kommuner og hospital i 'Randers-klyngen'.

- Vi vil det tværsektorielle samarbejde, som blandt andet kommer os til gode, når vi skal udvikle fælles digitale løsninger. Digitalisering handler i den grad lige så meget om relationsbygning, processer og tilgange, som det handler om teknik. Med undervisningsdagen arbejdede vi sammen om scrum-metoden, og vi får skabt nogle relationer på tværs af region og kommuner på denne måde, siger Nikolaj Holm Bramsen.

"Kan vi gøre det anderledes?"

Metoden scrum bruges særligt inden for it-verdenen, men i undervisningen var fokus bredere, nemlig på fælles udviklingsprocesser generelt.

- Vi fik sat fokus på, hvordan vi kan bruge de forskellige faser og flow i scrum til at booste vores laboratoriemodel i Randersklyngen, så vi kan få udviklet flere gode, fælles løsninger i sundhedssektoren. Der blev stillet gode spørgsmål fra deltagerne, som 'Kan vi gøre det anderledes' og 'Hvordan får vi løbende viden ind i processerne', siger Ouafa Rian, udviklingskonsulent, Koncern HR Udvikling, Region Midtjylland.

Region Midtjyllands digitaliseringsstrategi handler blandt andet om samskabelse på tværs af sektorer - til gavn for patienter og borgere.