16-09-2019

vestdanskitsamarb-OPA25kollegerSFI.png

EPJ-specialister fra Region Midtjylland og Region Syddanmark arbejder sammen. Denne dag på Olof Palmes Allé i Aarhus Nord hos Region Midtjylland.

Kollegaer fra it-afdelingerne i Region Syddanmark og Region Midtjylland arbejder lige nu sammen om at modellere den elektroniske patientjournal. Region Nordjylland vil også deltage inden længe.

- Region Syd og Region Nord har valgt Columna som deres fremtidige EPJ-system, og det giver helt naturligt basis for et endnu tættere samarbejde mellem de tre vestdanske regioner på EPJ-området, siger Claus Wegener Kofoed, it-direktør, Region Midtjylland.

I øjeblikket arbejder i første omgang fem it-medarbejdere fra Region Syd, tre it-medarbejdere fra Region Midt og to medarbejdere fra leverandøren Systematic sammen i en arbejdsgruppe, der mødes i skiftevis Aarhus Nord og Middelfart. Senere vil it-medarbejdere fra Region Nord også deltage.

Fælles grundindhold kombineret med fleksibel tilpasning

Konkret er det det såkaldte 'sundhedsfaglige indhold' - SFI - i systemet til den elektroniske patientjournal, gruppen arbejder med at modellere. Det er for eksempel resultatfelter til tal og målinger fra patientens undersøgelser, der vises i patientens journal.

De arbejder ud fra princippet om 'fælles grundmodellering med lokal fleksibilitet':

- Med fælles grundmodellering får vi mulighed for 'mere it for pengene', da netop SFI-elementer udgør bunden af en integration i EPJ. Vi får dermed ens SFI, men samtidig med mulighed for forskellig konfiguration, hvilket betyder, at vi ikke på tværs af de vestdanske regioner skal være enige i hvilke processer og arbejdsgange, vi har på hospitalerne. Heri ligger fleksibilitet, siger Henrik Thuren, leder for EPJ-området, it-afdelingen, Region Midtjylland.

Mere it for pengene

- Samarbejdet om SFI'erne er helt essentielt i implementeringen af EPJ i Region Syd. Det danner også et godt udgangspunkt for Region Nords kommende implementering. Der er ingen tvivl om, at vi vil udbygge det tætte samarbejde, der skal sikre, at vi får mere it for pengene, siger Claus Wegener Kofoed, it-direktør, Region Midtjylland.

 

>Kender du Region Midtjyllands digitaliseringsstrategi?