30-03-2020

På en lille uges tid har it-afdelingen i Region Midtjylland udviklet en digital løsning, hvor døve kan chatte med vagtlæger.

På grund af Corona-situationen har it-afdelingen i Region Midtjylland nu udviklet en digital løsning, hvor døve og hørehæmmede kan chatte med vagtlæger.

- Lvchat til døve og hørehæmmede er et program, vi har udviklet akut, og som efter krisen vil blive videreudviklet og gjort permanent, siger Clara Bojsen Buddig, projektleder, It.

Se mere om løsningen her

Egenudviklet system med integrationer

Vagtlægen åbner programmet via regionens Citrix og validerer sig med sit regionsID. Der lyder et 'ding' fra computeren, når en patient er i kø i chatten.

- Chatten er integreret til regionens stamdatasystem og til cpr-system, og lægen skal kontrollere cpr-nummer, når konsultationen går i gang, således at løsningen er 2-faktor-valideret, forklarer Clara Bojsen Buddig, projektleder, It.

Chatløsningen er udviklet af It's udviklerteam, DIAS, på regionens åbne udviklingsplatform. Der vil funktionaliteter, der vil blive forbedret og tilføjet i videreudvikling efter Corona.

 

Løsninger til døve fra de øvrige regioner