02-02-2021

Lige efter jul og nytår er den nye løsning med integration mellem Region Midtjyllands billedindeks og kiropraktorernes billedsystem, KirPACS, taget i brug. Kiropraktorerne mener det er den bedste julegave fra Region Midtjylland til patienterne.

Førhen skulle patienterne selv skaffe billedmateriale fra en røntgenundersøgelse på hospitalet, når de skulle til undersøgelse hos en kiropraktor. En gammeldags CD-rom blev oftest fysisk sendt med posten. Den nye løsning betyder, at kiropraktoren direkte i sit system kan se røntgenbilleder, scanninger, rapporter og andre dokumenter lavet i Region Midtjylland.

kiropraktor-integrationkirpacsepj (1).png

Et mangeårigt ønske er opfyldt

Klaus Doktor.jpg

Klaus Doktor er praktiserende kiropraktor og næstformand i samarbejdsudvalget for kiropraktik i Region Midtjylland, og har kæmpet for en løsning - han mener det har været det hele værd.

-"Det er svært at forklare. Det er så stort for os. Denne løsning lever op til alle ønsker og opfylder et kæmpe behov hos både kiropraktorer og patienter," fortæller Klaus Doktor.

Henrik Wulff Christensen, der er adm. direktør for Kiropraktorernes Videnscenter og praktiserende kiropraktor, deler begejstringen for den nye løsning.

Henrik Wulff Christensen.jpg

-"Projektet er egentlig født ud af en fælles tanke om at reducere billedmateriale, så man ikke har dobbeltundersøgelser liggende i systemerne. Nu er kiropraktorerne for alvor blevet integreret i sundhedsvæsnet," fortæller Henrik Wulff.

Løsningen er lavet for patienternes skyld

Else Margrethe Troelsen er patient hos Klaus Doktor, og hun mener, at det giver en større tryghed for patienterne. Hun er blevet opereret i både hofte, lænd, nakke og skuldre, men efter en fejloperation på et privathospital, gik det galt med smerterne.

- "Jeg blev scannet på Silkeborg Sygehus og da lægen, jeg skulle tale med, blev syg, tog jeg selv initiativ til at ringe til kiropraktor Klaus Doktor. Sammen kan vi nu se hvad vi er oppe imod, og det giver mening og tryghed at han har adgang til disse ting," fortæller Else.

Ifølge Else skal ingen medarbejder stå og bruge tid på, at sende røntgenbilleder med postvæsnet - det er spild af ressourcer og patienten skal vente endnu længere på at komme i mål. Nu kan patienten komme hurtigt i gang med sin behandling og undgå unødvendige smerter eller gener.

Dyb respekt for Region Midtjylland

Klaus Doktor fortæller at han især er stolt af det tætte samarbejde med Region Midtjylland. Han bakkes op af Henrik Wulff.

 -"Det har været en lang, men spændende proces at arbejde tæt sammen med Region Midtjylland om dette projekt. Det er et af mange skridt til hvordan vi alle kan understøtte digitaliseringen i sundhedsvæsnet," fortæller direktør Henrik Wulff.

Henrik Vestring 1.jpg

Henrik Vestring, kontorchef i It-Produkter hos Region Midtjylland tilføjer, at løsningen i et større perspektiv åbner op for en mere sammenhængende patientbehandling på tværs af sektorer på andre områder, hvor der er tilsvarende behov, fx i samarbejdet med privathospitaler.

Snart forventes det, at klinisk personale i Region Midtjylland også kan se røntgenoptagelser fra kiropraktorer.


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}


Revideret 02-02-2021