27-08-2021

Center for Telemedicin i Region Midtjyllands it-afdeling fortæller om spændende digitale projekter. Har du hørt om Hjerteportalen? Og ved du, hvordan det er at være patient med multisygdom?

Center for Telemedicins seneste nyhedsbrev kan du læse 4 spændende historier:

1. Hjerteportalen afprøvet i Viborg med succes 

Hjertesygdomme i Viborg har med succes afprøvet Hjerteportalen til patienter med hjertesvigt og artrieflimren. Patienterne kan se uddannelsesmateriale og følge udvikling i egne målinger. De kan også sende hjertediagrammer ind til tryghedsskabende vurdering.

"Patienterne føler sig mødt og respekterede, og kontakter os faktisk kun, når det er helt relevant", siger overlæge Dorthe Svenstrup Møller. 

2. DiabetesFlex: Patienterne tager styringen

Under Corona har Steno Diabetes Center for alvor fået gang i hjem- memålinger kombineret med videokonsultationer. Patienterne uploader deres målinger derhjemme og svarer på spørgeskemaer. Og med sygdomsfakta ved hånden, oplever lægerne, at dialogen over video og telefon er god. Og patienterne føler sig ikke så syge.

3. Om at være patient med multisygdom

Andelen af patienter, der har mere end én kronisk lidelse er stigende. For de 60+ årige har over 50% af borgerne med kronisk sygdom mere
end én kronisk lidelse (multisygdom). Læs om hverdagen for en patient med multisygdom.

4. Politisk fokus på digital sundhed i Region Midtjylland

Corona har sat gang i digital sundhed. Og potentialet er stort, lyder det fra formanden for Politisk udvalg for digital sundhed i Region Midtjylland. Han mener derfor, vi skal have det ind i den daglige værktøjskasse og kombinere fysiske møder og digitale samtaler.  

- OG, så får du også en sides tips og tricks, du måske ikke kendte, til regionens videoprogram, samt en guide til aktive virtuelle patientsamtaler.

Se nyhedsbrevet:

Husk, at du kan abonnere på nyhedsbrevet og automatisk få det i din indbakke. Se her hvordan.


Opret en kommentar

ReCAPTCHA ikke løst
Ingen kommentarer

{{comment.PostTitle}}


{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}