Altid Kørende Opslags-EPJ til september
Sikker drift og patientsikkerhed er i højsædet, når MidtEPJ får sin nye nød-version: Altid Kørende Opslags-EPJ. Datoen er sat til 31. august, hvor også en ny opdatering af journalen: RM15 bliver lagt på.

Medicin i EPJ-vognen
Et skridt frem for patientsikkerheden og færre skridt til medicinrummet er blandt de mærkbare gevinster af en ny nyskabelse på Regionshospitalet Randers. Her er et par afdelinger begyndt at have PN-medicin med i EPJ-vognen.

Grøde i elektronisk dialog med kommunerne
3. marts gik Aarhus Universitetshospital elektronisk i sin kommunikation med hjemmeplejen. Dermed er hospitalerne og kommunerne i Region Midtjylland kommet et stort skridt videre mod et sammenhængende sundhedsvæsen.

Kalenderforbistring skubber nye funktioner til maj
Efter en kompliceret omgang kalendergymnastik blev datoen for næste opdatering af MidtEPJ: RM14, fastsat til weekenden 3.-4. maj. Blandt andet fleksibilitet fra Fælles Medicinkort fik puslespillet til at falde på plads.

Årsag til EPJ-nedbrud fundet
Et samspil af flere faktorer fik MidtEPJ til at gå i sort 20. februar. Den udløsende faktor var en opdatering af sikkerhedsmodellen. Sikkerhedsmodellen bruges til at styre de forskellige brugeres rettigheder og roller.

EPJ-nedbrud gav store problemer på hospitalerne
Konsekvenserne var til at tage og føle på, da MidtEPJ gik ned 20. februar: Operationer blev aflyst, patienter blev sendt hjem eller aflyst fra ambulatorierne og personalet måtte håndtere frygt for at begå fejl, samtidig med at de skulle tage sig af vrede og frustrerede patienter.

Ny aftale om support og udvikling
Region Midtjylland og Systematic har indgået en ny aftale om support, vedligeholdelse og videreudvikling af MidtEPJ. Aftalen, der lyder på et tre-cifret millionbeløb, strækker sig over tre år.

Hvis katastrofen rammer MidtEPJ
Region Midtjylland implementerer en tværgående beredskabsplan for de mest kritiske it-systemer.

Svartider i EPJ skal forbedres
Siden årsskiftet er svartiderne i MidtEPJ overordnet steget med 10 pct. Det er ikke tilfredsstillende, erkender It, som derfor sætter ind på flere fronter.

Regionen ber om udsættelse af Fælles Medicinkort-opdatering
Opdateringen af MidtEPJ: RM14, blev udskudt på ubestemt tid. En joker var krav til certificering Fælles Medicinkort (FMK), som havde en fast deadline. Derfor blev FMK bedt om udsættelse.

It overvejer plan for RM14
Indførelsen af den ny platform for MidtEPJ: JBoss, viste sig at være mere besværlig end forudset. En konsekvens var, at It måtte overveje at udskyde andre udviklings- og opdateringsprojekter for journalen.