Artiklerne rækker tilbage til marts måned 2014 - en periode med en opdatering, der slog knuder og alvorlige problemer for det Fælles Medicinkort.

Taskforce undersøger EPJ-printproblemer
Arbejdet med at printe fra MidtEPJ slår knuder på hospitalerne. Derfor er en arbejdsgruppe fra It nu ved at finde ud af, hvad problemerne skyldes, og ikke mindst, hvordan de kan løses.

Fælles Medicinkort går fra projekt til drift
Fælles Medicinkort, FMK, er ikke længere et projekt, men en fuldt integreret del af MidtEPJ. Den nye status har fået organisatoriske konsekvenser. Eksempelvis kommer FMK nu under systemejer Gert Sørensen, der også er systemejer for MidtEPJ.

Book en tolk i MidtEPJ
Det er muligt at booke en tolk via MidtEPJ. Både når patienten skal bookes til en aftale og som en selvstændig bestilling til en indlagt patient.

Løsning på vej for irriterende tidsrøver
Region Midtjylland kører som den eneste region med den nyeste version af Fælles Medicinkort, FMK. I forbindelse med opdateringen opstod der et problem med at tidligere afstemte medicinkort ikke længere var markeret som afstemte.

Strømnedbrud lagde MidtEPJ ned
Nødprocedurerne kom i brug, da et strømnedbrud i Holstebro 17. - 18. maj ramte datacentret, der på det tidspunkt kørte MidtEPJ.
Stømnedbuddet kom på det mest uheldige tidspunkt, netop som driftsfolkene baksede med en defekt strøm-generator.

Patienter fik ikke sms påmindelse
Et ukendt antal patienter gik glip af sms-påmindelser til deres aftaler.

Fejl og mangler i opdateret Fælles Medicinkort
It-funktionen: Fælles Medicinkort blev i weekenden 3.-4. maj opdateret til en ny og bedre udgave. Desværre viste der sig fejl og mangler i den opdaterede version.

Ny opdatering til MidtEPJ gav alvorlige problemer
I flere timer, søndag 4. maj, var MidtEPJ utilgængeligt for personalet. Problemerne opstod i forbindelse af opdatering af systemet til version RM14.

Fejl i indlæsning gav problemer
Vigtige funktioner i MidtEPJ var onsdag 30. april 2014 sat ud af spillet i 13 timer. Fejlen opstod, da It Drift i forbindelse med forberedelsen til den kommende opdatering kom til at lægge et nyt program på den eksisterende version.

Stikprøve for patienternes ret til fortrolighed
58 opslag i e-Journalen landede i sagsbunken for sager til nærmere undersøgelse, da Region Midtjylland foretog en af to årlige stikprøver. Stikprøverne skal sikre, at de personfølsomme oplysninger bliver brugt på en retmæssig måde.

Et billede af driften
Efter flere måneder med uacceptabelt lange svartider ser driften af MidtEPJ nu ud til at være blevet mere stabil. Dog oplever brugerne stadig "spikes", der kan opleves som om systemet lige "tager en pause". 

Flere hoveder og nye kompetencer til EPJ-driften
Siden 1. marts har EPJ-driften fået ekstra ilttilførsel i form af flere medarbejdere og nye kompetencer. De nye hoveder kommer fra Systematic, der er det firma, som også leverer en stor del af indholdet til MidtEPJ. 

Landsdækkende sundhedsjournal i Midtjylland
I begyndelsen af marts gik tæppet for den landsdækkende sundhedsjournal. Med Sundhedsjournalen kan patienter og sundhedspersonale på tværs af landet dele væsentlige oplysninger.