Når man er stresset, viser kroppen på forskellige måder, at man er på overarbejde og belastet. Symptomerne kan være af fysisk, psykisk, adfærdsmæssig og kognitiv karakter.

Det er individuelt, hvilke og hvor mange signaler kroppen viser, men det er vigtigt at lægge mærke til signalerne og søge en forklaring på dem.

Søg læge, hvis symptomerne er mange eller varer ved.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Stress er en midlertidig tilstand, og de symptomer, du mærker nu, kan blive bedre over tid. Det er vigtigt, at du tager dine symptomer alvorligt, så du giver krop og sind ro til at restituere.

Fysiske symptomer

Adfærdsmæssige symptomer

Kognitive symptomer

Psykiske symptomer

Dine symptomer påvirker dit aktivitetsniveau

Før stresssymptomerne viser sig, har der typisk været en periode med overaktivering. Nu kræver kroppen restitution og derfor tager det tid, før dine symptomer bedres.

Typisk vil det i bedringsperioden gå meget op og ned. Du kan have gode og dårlige dage. Vær tålmodig og mind dig selv om, at hvis du overbelaster dig selv nu, tager det længere tid at blive helt rask.

Klik på billedet for større visning

Ikon - Information og kontakt.pngHvad gør personalepsykologen?

Personalepsykologen kan hjælpe med at kortlægge dine symptomer på stress og give råd til at håndtere dem.

Personalepsykologen kan hjælpe igennem alle faser af stressforløbet, men hvis du har brug for mere intensiv behandling, anbefaler vi dig et mere relevant tilbud via egen læge.

Kontakt: Aarhus: Tlf. 7845 0906 | Herning: Tlf. 7843 3500