Det første hold har nu afsluttet uddannelsesforløbet Delta, som styrker lægesekretærer i bl.a. kommunikation, planlægning og organisationsforståelse

De første lægesekretærer, som har gennemført Delta. Over de næste måneder bliver op mod 100 færdige med forløbet. Foto: Michael Harder 

Onsdag var der både kransekage og champagne til et hold lægesekretærer. Og det var ikke uden grund! Anledningen var nemlig, at de som de første har gennemført det nye uddannelsesforløb Delta, og med en række moduler i rygsækken kunne de modtage deres diplomer.

Delta klæder lægesekretærerne på til at varetage kerneopgaver nu og i fremtiden, og giver dem kompetencer inden for forskellige temaer som organisatorisk forståelse, samarbejde, service og selvledelse.

- Ideen opstod i ledergruppen i det tidligere Hoved-Hjerte-Center, da man blev opmærksom på, at der bliver stillet flere og flere krav til lægesekretærerne, deres administrative opgaver og rolle. Med Delta vil vi gerne ruste lægesekretærerne endnu bedre til de nuværende og fremtidige udfordringer, forklarer oversygeplejerske Mette Holsting, Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Afdeling, og formand for styregruppen bag forløbet. 

Og ud fra de første evalueringer at dømme, er det netop også tilfældet. Lægesekretærerne fortæller:

"Jeg har fået en større bevidsthed om, hvordan jeg skal planlægge, argumentere og lægge en strategi inden jeg går til ledelsen."

"Jeg har ændret min måde at se på dagens opgaver og kan sortere i det med mindre stress til følge."

Over de næste måneder vil op mod 100 lægesekretærer blive færdige med forløbet. Ved at forankre uddannelsen på AUH har man kunne tilbyde den til mange sekretærer på samme tid, og dermed sikret en stejl læringskurve på tværs af afdelinger. I udviklingen af forløbet har der i høj grad været fokus på at inddrage lægesekretærer, så indholdet og de nye redskaber er relevante, og så samarbejdet er godt og tæt.

Alle lægesekretærerne er fra afdelinger under det tidligere Hoved-Hjerte-Center. Om Delta kan udbredes til endnu flere afdelinger, undersøges nu.