23. september 2016. Foto: Helle Brandstrup Larsen. Tekst: Peter Lund KrogsĂže

En opgradering af DHL-Stafetten var et af initiativerne fra Safarigruppen, som har sat fællesskabet i fokus. Man skal lære, at der er et menneske bag alting, lyder det fra Lene Stouby Mortensen.

"Det handler om at skabe noget, vi kan være sammen om. Og det var ret vigtigt for os, at lave et konkret projekt med nogle konkrete resultater", siger ledende overlæge på Medicinsk Afdeling i Randers, Lene Stouby Mortensen. Lene er en del af en Safarigruppe, som arbejder på at skabe mere sammenhængskraft i organisationen.

"Man skal lære, at der er et menneske bag alting, og at de mennesker er søde og rare og ikke har bagtanker, men at tingene kan se anderledes ud, når man står på den anden side. Og det forstår man bedre, hvis man lærer folk at kende. Det tror jeg, er et rigtig godt udgangspunkt for at kunne samarbejde bedre og for at sikre en god sammenhængskraft på hospitalet"

Fokus på det sociale

Derfor kom Safarigruppens projekt til at handle om det sociale område, men udgangspunktet var, at folk har nok at lave i deres fritid, så i stedet for at opfinde noget nyt, ville gruppen i stedet forbedre noget, der allerede fandtes. Fx DHL-stafetten:

"Vi har været med til at lave nogle begivenheder, som vi kan samles om på tværs, så vi kan lære hinanden bedre at kende. Noget som kan gøre os stolte af at være en del af Regionshospital Randers og gøre det til et sted, hvor man føler, at man har noget fællesskab på ens arbejdsplads".

"Et af initiativerne handlede om at udbygge DHL-stafetten. Så har vi også valgt at udbygge julefrokosten, og derudover har vi fået en opgave fra Hospitalsledelsen om at lave noget nyt omkring nytårskuren. Så det er nogle meget konkrete tiltag, og vi har jo allerede haft DHL-stafetten, som jeg synes, var en rigtig stor succes", siger Lene Stouby Mortensen.

Vi skal tænke på tværs

I Safarigruppen bag opgraderingen af de sociale arrangementer, håber de, at resultatet bliver et styrket samarbejde og en større evne til at tænke på tværs:

"Vi har jo en masse enheder på hospitalet, som arbejder for en fælles sag. Så det kan ikke nytte noget, at vi tænker i siloer. Vi skal tænke på tværs af hospitalet, og det er det vi gerne vil skubbe til med det her", fortæller Lene, som ikke er færdig med Safari endnu:

"Safari blev en god anledning til at gøre noget ved det her, og nu har vi lovet at fortsætte i to år, indtil det er sparket i gang, og så skal vi have etableret en gruppe, som kan køre det videre. Så vi tænker, at det er noget, vi fortsætter med".

Udover Lene består Safarigruppen af:

  • Oversygeplejerske Nina Søndergaard
  • Oversygeplejerske Lis Smed, Kirurgisk Center
  • Ledende overlæge Lene Stouby Medicinsk Afdeling
  • Ledende bioanalytiker Jette Krüger, Patologisk Institut
  • Servicechef Andreas Jonsson
  • Ledende overlæge Henrik Richter, Billeddiagnostisk Afdeling