Region Midtjylland har udgivet Lean Light på Børsens Forlag. Bogen er inspireret af Lean tankegangen. Den beskriver hvordan man med udgangspunkt i lean tankegangen og ud fra lethedens princip, kan identificere, analysere og generere forbedringer på arbejdsgange i offentlige virksomheder.
Det er fem medarbejdere fra Region Midtjylland, som har udviklet, afprøvet og beskrevet konceptet. Bogen kan bruges som et konkret arbejdsredskab, da de beskriver metoden systematisk, og gør det muligt for virksomhederne, selv at komme i gang.

Udgivelsesdato: 31. oktober 2007.

Forfattere

  • Henrik W. Bendix, HR, Organisation, Ledelse og Procesoptimering 
  • Kasper Bjørn, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus
  • Steen H. Jakobsen, Center for Arbejdsgange og Logistik
  • Susanne Hyldborg, HR, Organisation, Ledelse og Procesoptimering 
  • Ulla Kirkedal, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

"En fremragende lommebog om lean, når det er let, og karakteriseret ved overblik og en praksisnær tilgang." Sådan slutter Steen Hildebrandt, professor ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet i sin anmeldelse af Lean Light-bogen af. Han giver den fem hatte ud af seks mulige.

Her kan du downloade Lean Light værktøjerne - for at gemme dem på din maskine skal du højreklikke, vælg Gem destination som.

OBS: Der er desværre en fejl i bogen i forbindelse med værktøjet Opgavebeskrivelse, (side 53). Den version, der kan hentes her, er den korrekte.