Underernæring hos patienter +65 år og blandt ældre generelt er både en alvorlig udfordring for de ældres sundhed, men også for vores samfundsøkonomi. Derfor er Region Midtjylland bag en EU-konference i oktober 2019. 

Ældre patient der spiser alene på regionshospitalet i Viborg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

At løse problemet kræver samarbejde på tværs af region (hospitaler) og kommuner (ældrepleje) - og på tværs af politiske områder. Men der kræver også, at politikerne får nok viden om problemet. Hvad siger forskningen på området?

Derfor er Region Midtjylland projektleder på konferencen "Preventing malnutrition in elderly citizens", som skal holdes den 29. oktober 2019 på Aarhus Universitet. 

 

Gå til Undernutrition in elderly citizens

Konferencen er en del af en EU-satsning Science Meets Regions, der skal få politik og forskning til at mødes om samfundsmæssige problemstillinger. Konferencen i Aarhus er den eneste i Danmark. Der er i alt 26 konferencer rundt om i Europa med forskellige emner.

Omkring Science Meets Regions samarbejder Region Midtjylland med Aarhus Universitet - både AU Health og AU Science & Technology samt Aarhus Kommune og Region Midtjyllands EU-kontor (Central Denmark EU Office). 

Læs mere om konference: http://www.smr-conference.dk/

Revideret 14-07-2020