Kulturm├©de 0897.jpg
Europæisk Kulturregion på Kulturmødet Mors 2019. Her er det performancegruppen IKARUS fra Odin Teatret - Nordisk Teaterlaboratorium, der underholder på scenen Lysskoven. Foto: Niels Åge Skovbo.

Europæisk Kulturregion samarbejder om udvikling af kulturen i Region Midtjylland.

Afslutningen på Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 efterlod Region Midtjyllands kommuner og kulturaktører med bagagen fuld af storslåede oplevelser, lærerige erfaringer og helt nye kulturelle venskaber. Europæisk Kulturregion fortsætter det gode samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen efter kulturhovedstadsåret med et ønske om fortsat at udvikle kulturlivet på tværs af kommune-, regions- og landegrænser.

Fortællinger, kreativitet og fællesskaber
Overskriften for samarbejdsaftalen lyder "Europæisk Kulturregion – Fortællinger. Kreativitet. Fællesskaber", og det dækker både projektets titel og ambition. I Europæisk Kulturregion skaber vi nye fortællinger i et kreativt samarbejde med international gennemslagskraft, og målet er at bevare og styrke den nye identitet som kulturregion efter 2017. I 2019 stod Europæisk Kulturregion blandt andet bag den regionale kulturfestival GENOPDAG med knap 500 aktiviteter på tværs af alle de midtjyske kommuner.

Udvikling, internationalt udsyn og kulturforum
I den nye strategi og handlingsplan for Europæisk Kulturregion er fokus på europæisk samarbejde og forbedring af kunstnere og kulturinstitutioners udviklingsvilkår i regionen gennem videndeling og læring. Det kommer blandt andet til at ske gennem et årligt kulturforum med deltagelse af kulturlivet og politikere i regionen. Fælles for alle aktiviteterne er at sikre, at kulturen fortsat står højt på dagsordenen i hele Region Midtjylland.

Download strategien for Europæisk Kulturregion her: Europæisk Kulturregion - Strategi.pdf

Midt i Kulturen - en digital platform for videndeling
Midt i Kulturen er Europæisk Kulturregions digitale platform for inspiration, videndeling og erfaringsudveksling i kulturverdenen. Her er der historier, erfaringer og forskellige perspektiver fra kulturlivet i Region Midtjylland krydret med ny kulturforskning og indspark fra andre steder i Danmark og udlandet. På platformen dykkes der løbende ned i forskellige relevante temaer og belyser dem fra flere vinkler. Midt i Kulturen er et eksperiment under løbende udvikling, og målet er at skabe et værdifuldt digitalt rum for deling af viden og gode historier.

Gå til Midt i Kulturen

Læs mere på Europæisk Kulturregions hjemmeside

Sociale medier:
Gå til Europæisk Kulturregions Facebook-side
Gå til Europæisk Kulturregions LinkedIn-side


Europæisk Kulturregion Fortællinger - Kreativitet - Fællesskaber

Europæisk Kulturregion på Kulturmødet

Se video fra Europæisk Kulturregions scene Lysskoven på Kulturmødet 2019.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.