Ansøgningsrundens forløb
Ansøgningsrunden er to-delt. Ansøgninger, der imødekommes, skal være parat til at kvalificere deres projektet ved at deltage i et 3 timers forløb, hvor projektidé og indhold styrkes gennem leg og konkurrence via brætspillet "Den mest bæredygtige landsby". De brugte timer kan indregnes i budgetopgørelsen som timer.
Krav om medfinansiering
Regionen stiller krav om en medfinansiering, der mindst svarer til det regionale tilskud. Medfinansiering kan være i form af kontante tilskud fra andre finansieringskilder, egne projektmidler og/eller medgået tid fra eksempelvis kommunale medarbejdere, lokale projektledere mv. Projektets økonomiske forhold og rammer skal beskrives i et detaljeret budget og en finansieringsplan.
Projektperiode
Projekter skal sættes i gang i tredje kvartal 2022 – og skal senest være afsluttet tredje kvartal 2023.
Kriterier for udvælgelse af ansøgere
Med udgangspunkt i den regionale landdistriktsstrategi bliver ansøgninger vurderet på baggrund af følgende:
- Er der mellem projektets intention og handlinger en kobling til andre initiativer og/eller strategier iværksat af kommunen?
- Hvordan formår projektet at mobilisere og fremme lokal bæredygtig udvikling?
- I hvor høj grad er der fokus på at skabe integrerende tiltag, som kan give sidegevinster og opfylde flere af FN's verdensmål samtidig?
- Fører projektet til, at der dannes nye værdiskabende partnerskaber og netværk?
- Giver projektet anledning til læring, ny viden og bud på fremadrettet udvikling?
- Udvikles der i projektet nye metoder eller erfaringer i øvrigt, som kan deles med andre, og i hvor høj grad vil det kunne ske?
- Er projektet organiseret hensigtsmæssigt set i forhold til dets formål, og hvordan sikres en forankring også efter projektafslutning?
- Fører projektet til konkrete handlinger? Lokalt ift. bæredygtighedstiltag? Kommunalt eksempelvis ift. samarbejdet med lokalsamfund og mellem forvaltninger?
Øvrige krav til ansøgningen
Ansøgere skal overholde retningslinjer om budget, beregning af støtteberettigede udgifter, tidsregistrering m.m.
Læs mere om standardvilkår og støtteberettigelsesregler her
Læring og afrapportering
Ansøgere forventes at deltage i et afgrænset antal arrangementer, hvor de projekter, der har modtaget tilskud under initiativet "Den bæredygtige landsby" mødes på tværs til erfaringsud-veksling og evt. fælles projektudvikling. Regionens landdistriktsteam faciliterer disse arrangementer, såvel som den løbende kontakt til projektlederne.
Det er et krav, at projekter efter projektafslutning fremsender regnskab samt en læringsrapport til Region Midtjylland. Disse læringsrapporter kan delvist udvikles sammen med Region Midtjylland. Desuden forventes projektholdere af stille sig til rådighed for videndeling og erfaringsudveksling. Regionen forventer at gennemføre et indledende interview med centrale personer i projektet i begyndelsen af projektet og ved afslutningen. Erfaringer og læring formidles via regionens vidensportal Landsbyviden