Region Midtjylland uddeler hvert år Landsbyprisen på 150.000 kroner. Prisen går til en landsby, der viser nye veje til det gode og bæredygtige liv i landdistrikterne.

Fra 2023 uddeler Region Midtjylland også en initiativpris på 25.000 kr. Prisen går til en ansøger, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats. Alle kandidater deltager automatisk i konkurrencen om initiativprisen.

Landsbyer har alle deres unikke særpræg, og der er stor forskel på, hvordan lokale ressourcer kan sættes i spil for at skabe en bæredygtig udvikling.

Landsbyprisen gives til et lokalsamfund, der inspirerer andre til, hvordan lokale styrker kan bruges til at skabe udvikling til glæde for områdets beboere, miljøet, naturen og det omgivende samfund.

Hvordan kommer din landsby i spil?

Region Midtjylland tildeler Landsbyprisen 2023 til en landsby eller en landsbyklynge med op til 2000 indbyggere.

Det er LAG og/eller kommuner, der indstiller kandidater på baggrund af ansøgninger fra interesserede landsbyer. Der kan indstilles op til to kandidater pr. kommune.

En ansøgning til Landsbyprisen skal indeholde en fyldestgørende beskrivelse af landsbyen og dens udvikling. Landsbyen vælger selv ansøgningens format. Det kan være en skriftlig ansøgning med billeder og illustrationer, en Powerpoint, en video eller noget helt andet.

Vigtige informationer

Informationsmøde

Den 21. november 2022 kl. 15.00-16.00 inviterer vi alle interesserede landsbyer til informationsmøde. Her er mulighed for at stille spørgsmål til krav til ansøgning og proces.

Mødet er virtuelt og kan tilgås via følgende link:

https://rooms.rm.dk/webapp/conference/meet.rm05@rooms.rm.dk

Læs vejledning til videokald

Vigtige datoer

Den 11. januar 2023

Landsby / landsbysamarbejde skal senest 11. januar 2023 sende ansøgning til LAG eller kommune.

Den 1. februar 2023

LAG eller kommunen indsender ansøgning til Region Midtjylland for den eller de kandidater, som de indstiller til Region Midtjyllands Landsbypris 2023.

Download vejledning til ansøgning

Hvordan vurderes ansøgere?

Fagligt panel og udvælgelse af vinder

Revideret 03-11-2022