Region Midtjylland har i samarbejde med de midtjyske virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommuner og andre organisationer lavet en teknologipagt for den midtjyske region.

Ingeniørstuderende på Navitas, Aarhus Universitet.

Ingeniørstuderende på Navitas, Aarhus Universitet. Foto: Niels Åge Skovbo 

Teknologipagten skal sikre, at flere vælger, lærer om og efteruddannes inden for tekniske, digitale og naturvidenskabelige uddannelser (STEM). 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Teknologipagt - del af national pagt

Teknologipagten udspringer af regionens vækstpartnerskabsaftale med regeringen, hvor Region Midtjylland har forpligtet sig i at understøtte den nationale teknologipagt.

Dette gør Region Midtjylland gennem 14 konkrete indsatser, der skal implementeres frem mod 2020. Det handler fx om teknologiambassadører, informatik på ungdomsuddannelserne, "Girl's day in science" mv.

Regionsrådet har øremærket 55 mio. kr.

For at sikre teknologipagtens slagkraft øremærkede regionsrådet den 25. april 2018 i alt 55 mio. kroner til at understøtte teknologipagts aktiviteter. Herudover blev det besluttet at nedsætte Rådet for Fremtidens Kompetencer, som mødtes første gang i januar 2019. 

Den første pulje af de 55 mio. kroner blev udmøntet i november 2018. Da besluttede regionsrådet at øremærke de første 12,7 mio. kroner af den samlede pulje til i alt syv projekter, der skal være med til at realisere teknologipagten i Region Midtjylland. 

Om Den Midtjyske Teknologipagt 

Den Midtjyske Teknologipagt er Danmarks første regionale teknologipagt, og blev udarbejdet på blot et halvt år fra efteråret 2017 til foråret 2018. 

I slutningen af november 2018 var der officielt "kick-off" til teknologipagten. Ved denne lejlighed meldte tre industrigiganter sig som ambassadører for pagten. Det er vindmøllekoncernerne Siemens Gamesa Renewable Energy A/S, Vestas Wind Systems A/S samt Grundfos A/S.

  

Læs Den Midtjyske Teknologipagt (pdf) 

Revideret 11-02-2020