Link til side med podcasten Samtaler om uddannelse

Hvordan vælger du din uddannelse?

"Samtaler om Uddannelse" er en podcast til dig, som vil vide mere om det svære uddannelsesvalg. Måske er du selv i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge – eller måske vil du som forældre gerne støtte dit barn i uddannelsesvalget. Vi har inviteret forskere og vejledere i studiet til en snak om det svære uddannelsesvalg, men taler også med elever fra forskellige ungdomsuddannelser, som fortæller om og deler deres egne erfaringer.

Podcasten består af 14 episoder og er produceret af Ditbarnsfremtid.

Lyt til Samtaler om Uddannelse via Spotify eller i din sædvanlige podcast-app.

Lyt til podcasten Samtaler om Uddannelse.

Film med råd til forældre til samtalen

Hør en forskers, to vejlederes og 1 coachs råd til en god, åben og nysgerrig samtale om valg af ungdomsuddannelse mellem forældre og deres børn.

Film med Rie Thomsen

 professor (4:17 min.): Rie Thomsen fortæller om, hvordan du som forældre kan tage samtalen om uddannelsesvalg med dit barn.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Jamil Mehdi

foredragsholder og coach for unge (3:12 min.): Jamil giver råd til, hvordan man som forældre eller vejleder kan være nysgerrig på de unges drømme uden at have en agenda på forhånd.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Karina Meinecke

uddannelsesvejleder i København og formand for Danmarks Vejlederforening (2:53 min.): Karina fortæller om, hvordan man kan hjælpe de unge med at blive klogere på sig selv og blive opmærksom på egne styrker og interesser.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Anders Ladegaard

fhv. formand for UU Danmark (Uddannelsesvejledning Danmark) (2:19 min.): Anders fortæller om den usikkerhed, som mange unge oplever. Det er vigtigt som forældre at gøre opmærksom på, at usikkerhed er normalt og en del af livet. Uddannelsesvalget skal afdramatiseres, der er ikke nogen blindgyder.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Jamil, Karina og Anders

(3:34 min.): Jamil, Karina og Anders taler om, at man som forældre skal være nysgerrig, vedholdende, give tid til refleksion, udfordre og motivere. Gøre opmærksom på omgivelserne og at alle uddannelser åbner døre.

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.