Gennem tre år har indsatsen Ditbarnsfremtid, der er finansieret af de fem danske regioner, produceret blandt andet samtalehæfter, podcasts, film og portrætter af rollemodeller for at inspirere til gode og reflekterede samtaler om uddannelse.

Forældreindsatsen Ditbarnsfremtid var finansieret af de fem regioner - og samarbejdede med en række aktører inden for uddannelses- og vejledningsområdet. 

Projektet har bl.a. udviklet et samtalehæfte med gode råd til samtalen mellem forældre eller vejledere og unge uddannelsessøgende, der kan findes her

Samt podcastserien Samtaler om Uddannelse, der har  fokus på de unges overvejelser og dilemmaer i spændingsfeltet uddannelsesvalg og arbejdsliv.

Afslutningskonference på video

Ditbarnsfremtid lever videre på en række platforme - se video, der fortæller om projektet og de materialer, der er udviklet.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med råd til forældre til samtalen

Hør en forskers, to vejlederes og 1 coachs råd til en god, åben og nysgerrig samtale om valg af ungdomsuddannelse mellem forældre og deres børn.

 

Film med Jamil Mehdi

foredragsholder og coach for unge (3:12 min.): Jamil giver råd til, hvordan man som forældre eller vejleder kan være nysgerrig på de unges drømme uden at have en agenda på forhånd.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Karina Meinecke

uddannelsesvejleder i København og formand for Danmarks Vejlederforening (2:53 min.): Karina fortæller om, hvordan man kan hjælpe de unge med at blive klogere på sig selv og blive opmærksom på egne styrker og interesser.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Anders Ladegaard

fhv. formand for UU Danmark (Uddannelsesvejledning Danmark) (2:19 min.): Anders fortæller om den usikkerhed, som mange unge oplever. Det er vigtigt som forældre at gøre opmærksom på, at usikkerhed er normalt og en del af livet. Uddannelsesvalget skal afdramatiseres, der er ikke nogen blindgyder.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Film med Jamil, Karina og Anders

(3:34 min.): Jamil, Karina og Anders taler om, at man som forældre skal være nysgerrig, vedholdende, give tid til refleksion, udfordre og motivere. Gøre opmærksom på omgivelserne og at alle uddannelser åbner døre.

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.